Τελευταία Νέα

Συνεργασία Petrofac - Protium για την υλοποίηση έργων πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνεργασία Petrofac - Protium για την υλοποίηση έργων πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στις πρώτες φάσεις των έργων της Protium περιλαμβάνονται έργα ΑΠΕ, εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου και μεταγενέστερος εξοπλισμός υδρογόνου.

Στρατηγική συνεργασία με την Petrofac υπέγραψε η Protium για την υλοποίηση έργων υδρογόνου πράσινου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συγκεκριμένη συνεργασία στοχεύει να παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Protium για το πράσινο υδρογόνο και τις υπηρεσίες μηχανικής, προμηθειών και κατασκευών (EPC) και ενεργειακών έργων της Petrofac. Στις πρώτες φάσεις των έργων της Protium περιλαμβάνονται έργα ΑΠΕ, εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου και μεταγενέστερος εξοπλισμός υδρογόνου.

Παράλληλα, μέσω αυτής της συμφωνίας, οι πελάτες θα επωφεληθούν από την «ταχεία παράδοση έργων πράσινου υδρογόνου που είναι τόσο καινοτόμα όσο και κατά παραγγελία», ανάλογα με τον τομέα του πελάτη και τις ενεργειακές ανάγκες.

Η «συνεισφορά» της Protium

Με έναν διευρυνόμενο αγωγό κεφαλαιουχικών δαπανών συνολικού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών, το έργο της Protium βοηθά τις επιχειρήσεις να μεταμορφώσουν τις στρατηγικές τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα για να επιτύχουν το καθαρό μηδέν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Protium, Chris Jackson δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνεργασία μας με την Petrofac, της οποίας η παγκόσμια κορυφαία εμπειρία στο έργο EPC πράσινου υδρογόνου (ιδίως με το έργο Infinite Blue Energy’s Arrowsmith στην Αυστραλία) θα επιτρέψει στο Protium να προσφέρει εξαιρετικά έργα για τους πελάτες μας.

Αυτό σηματοδοτεί ένα άλλο συναρπαστικό κεφάλαιο στην ανάπτυξη της Protium, καθώς συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε τους καλύτερους στην κατηγορία συνεργάτες, πελάτες και προσωπικό για να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε καθαρές μηδενικές ενεργειακές λύσεις»

Οι δηλώσεις των «πρωταγωνιστών»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Petrofac, John Pearson, πρόσθεσε: «Η ανακοίνωση της συμμαχίας μας με την Protium δείχνει καθαρά τη δέσμευση της Petrofac να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός πιο ολοκληρωμένου ενεργειακού μέλλοντος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνδυάσουμε τις δυνατότητες μηχανικής, διαχείρισης έργων και επιχειρήσεων της Petrofac με το πράσινο υδρογόνο της Protium και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ανάπτυξη τέτοιων έργων».

Τέλος, η Protium και η Petrofac δήλωσαν ότι ήδη ακολουθούν μια σειρά εμπορικών έργων πράσινου υδρογόνου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και από κοινού υποβάλλουν προσφορές σε πολλά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση για να αποδείξουν την τεχνική και εμπορική αποτελεσματικότητα των πράσινων διαλυμάτων υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης