Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Nordex: Έκλεισε νέα παραγγελία 27 MW στην Πολωνία

Nordex: Έκλεισε νέα παραγγελία 27 MW στην Πολωνία
Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει πάνω από 35 GW αιολικής ενέργειας σε πάνω από 40 αγορές και το 2020 απέφερε έσοδα 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ

Παραγγελία από την πολωνική εταιρεία KGAL έλαβε η Nordex για την προμήθεια εννέα ανεμογεννητριών αιολικού πάρκου, συνολικής ισχύος 27 MW. Στην εν λόγω σύμβαση, περιλαμβάνεται η συντήρηση των στροβίλων για 15 χρόνια με δυνατότητα διπλής επέκτασης για άλλα πέντε χρόνια.

Η κατασκευή του αιολικού project έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2022. Ο Όμιλος Nordex προμηθεύει τους στροβίλους της κατηγορίας 3MW σε σωληνωτούς χαλύβδινους πύργους ύψους 134 μέτρων.

«Είμαστε χαρούμενοι που η KGAL επέλεξε για άλλη μια φορά την τεχνολογία μας σε ένα έργο και ότι οι τουρμπίνες μας συμβάλλουν για άλλη μια φορά στην κάλυψη της ζήτησης για πρόσθετες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πολωνία», λέει ο Patxi Landa, CSO του Ομίλου Nordex.

Από την πλευρά της KGAL, ο Michael Ebner, Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε ότι: «Διαθέτουμε ήδη περίπου 60 αιολικά πάρκα σε όλη την Ευρώπη στο χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο λόγω της έντονης ζήτησης από θεσμικούς επενδυτές, διευρύνεται συνεχώς. Η Nordex έχει αποδειχθεί ένας πολύ αξιόπιστος συνεργάτης τόσο από πλευράς στροβίλων όσο και από πλευράς εξυπηρέτησης».

Για τη Nordex

Ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει πάνω από 35 GW αιολικής ενέργειας σε πάνω από 40 αγορές και το 2020 απέφερε έσοδα 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Στην παρούσα φάση, ο Όμιλος απασχολεί περίπου 8.500 υπαλλήλους.

Η κοινή παραγωγική ικανότητα περιλαμβάνει εργοστάσια στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και το Μεξικό. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων επικεντρώνεται σε χερσαίες ανεμογεννήτριες της κατηγορίας 4 έως 5,X MW, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς χωρών με περιορισμένο χώρο και περιοχών με περιορισμένη χωρητικότητα δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης