Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Καλιφόρνια: Ανοίγει τις «πόρτες» στα offshore αιολικά - Ο σχεδιασμός ως το 2045

Καλιφόρνια: Ανοίγει τις «πόρτες» στα offshore αιολικά - Ο σχεδιασμός ως το 2045
Στη συνέχεια θα καθοριστούν οι στατηγικοί στόχοι στον τομέα των ΑΠΕ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom υπέγραψε νομοθεσία που ανοίγει τις πόρτες της πολιτείας στην υπεράκτια αιολική ανάπτυξη.

Το AB 525, που εισήχθη από το μέλος συνέλευσης David Chiu, θα απαιτήσει από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια να καθορίσει υπεράκτιους στόχους αιολικής ενέργειας για το 2030 και το 2045.

Απαιτεί επίσης από την Επιτροπή να αναπτύξει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας ως μέρος των συνολικών στόχων της πολιτείας για επίτευξη 100% καθαρής ενέργειας έως το 2045.

Μάλιστα, η διευθύντρια του αμερικανικού Business Network for Offshore Wind, Nancy Kirshner-Rodriguez τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η υπογραφή του AB 525 από τον κυβερνήτη Newsom σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία στην Καλιφόρνια και τις ακτές του Ειρηνικού.

Με επικεφαλής τον βουλευτή David Chiu, η νομοθετική αρχή της Καλιφόρνιας έδειξε την ισχυρή υποστήριξή της για τον πλωτό υπεράκτιο άνεμο στην ακτή του Ειρηνικού ως αξιόπιστο, ανανεώσιμο ενεργειακό πόρο που μπορεί να είναι μνημειώδης για την πολιτεία μας. Θα συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας και στην παραγωγή σημαντικών ευκαιριών για την ανάπτυξη της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού.

Οι φιλοδοξίες Biden

Όπως είναι γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος φιλοδοξεί να κατασκευαστεί ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο, ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, τα οποίο θα μπορεί να παράγει 3 GW σε πρώτη φάση και να δίνει ρεύμα με την ολοκλήρωσή του σε 1,6 εκατ. νοικοκυριά.

Το αιολικό πάρκο θα είναι το πρώτο του είδους στην ακτή της Καλιφόρνια και αναμένεται ότι θα έχει σε αυτή τη φάση περίπου έκταση πάνω από χίλια τετραγωνικά χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά του Κόλπου του Μόρο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης