Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα εταιρική συνεργασία με επένδυση 3 δισ. λιρών στο πράσινο υδρογόνο

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα εταιρική συνεργασία με επένδυση 3 δισ. λιρών στο πράσινο υδρογόνο
Οι δύο πλευρές θα λειτουργούν εργοστάσια πράσινου υδρογόνου που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Στη σύναψη συνεργασίας προχώρησαν Octopus Energy και RES για την επένδυση 3 δις. λιρών σε πράσινες μονάδες υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2030. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η απαλλαγή των βιομηχανικών επιχειρήσεων από τον άνθρακα αλλά και η λύση στην μελλοντική αστάθεια των τιμών του φυσικού αερίου.

Οι δύο πλευρές θα λειτουργούν εργοστάσια πράσινου υδρογόνου που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρική αυτή σχέση αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα αποθηκεύεται όταν έχει ήλιο και θυελλώδεις ανέμους. Επίσης, επιθυμία τους είναι η συνεργασία με μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις που θέλουν να είναι ηγέτες στον τομέα της απανθρακοποίησης.

Οι επιδόσεις

Η Octopus Renewables διαχειρίζεται περισσότερα από 300 έργα ηλιακής, χερσαίας αιολικής ενέργειας και βιομάζας αξίας άνω των 3,4 δισ. λιρών. Τον Ιούλιο, η εταιρεία εντάχθηκε στην Octopus Energy Group. Από την άλλη πλευρά, η RES έχει προχωρήσει στην παραγωγή 22 GW σε όλο τον κόσμο.

Ο συν-επικεφαλής της Octopus Renewables, Alex Brierley, δήλωσε: «Η προμήθεια πράσινου υδρογόνου θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία πολλών βιομηχανιών στην επίτευξη των καθαρών μηδενικών στόχων του Ηνωμένου Βασιλείου. Με αυτή τη συνεργασία δίνουμε μια λύση σε αυτές τις επιχειρήσεις για να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης».

Η Rachel Ruffle, διευθύνουσα σύμβουλος της EMEA για την RES πρόσθεσε ότι: «Γνωρίζουμε ότι οι ΑΠΕ θα συμβάλλουν στην ταχύτερη απαλλαγή από τον άνθρακα. Η συνεργασία μας θα επιτρέψει στους βιομηχανικούς χρήστες να κάνουν τη μετάβαση σε αξιόπιστο και οικονομικά αποδοτικό πράσινο υδρογόνο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης