Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Repsol: Τα αποκαλυπτήρια της στρατηγικής στο ανανεώσιμο υδρογόνο - Επενδύσεις 2,55 δισ. ευρώ ως το 2030

Repsol: Τα αποκαλυπτήρια της στρατηγικής στο ανανεώσιμο υδρογόνο - Επενδύσεις 2,55 δισ. ευρώ ως το 2030
Η Repsol προωθεί τη δημιουργία μεγάλων περιφερειακών κόμβων με επίκεντρο το ανανεώσιμο υδρογόνο

Η Repsol αποκάλυψε τη στρατηγική της για το υδρογόνο έως το 2030, με στόχο να γίνει ο ηγέτης της αγοράς στην Ιβηρική Χερσόνησο και να τοποθετήσει την εταιρεία ως παραγωγό στην Ευρώπη. Η στρατηγική παρουσιάστηκε από τον νέο διευθυντή υδρογόνου της Repsol, Tomas Malango.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, οι επενδύσεις στο υδρογόνο θα φτάσουν τα 2,55 δις ευρώ ως το 2030. Το ανανεώσιμο υδρογόνο είναι ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες της Repsol για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών έως το 2050.

Οι στόχοι της Repsol

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές τεχνολογίες για να επιτύχει τους στόχους παραγωγής ανανεώσιμων υδρογόνων, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρόλυσης, της παραγωγής βιοαερίου και της φωτοηλεκτροκατάλυσης, μια ιδιόκτητη τεχνολογία που αναπτύσσεται με τον Enagas ως εταίρο.

Η Repsol είναι κορυφαίος παραγωγός και καταναλωτής υδρογόνου στην Ισπανία, έχοντας χρησιμοποιήσει αυτό το αέριο στις διάφορες επιχειρήσεις της εδώ και δεκαετίες. H μεγάλη εμπειρία της στον κλάδο αλλά και οι διαφορετικού είδους συνεργασίας, δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ίδια την εταιρεία έναντι των άλλων «παικτών».

Τέλος, η Repsol προωθεί τη δημιουργία μεγάλων περιφερειακών κόμβων με επίκεντρο το ανανεώσιμο υδρογόνο με στόχο τη σύζευξη της παραγωγής και της ζήτησης αυτού του αερίου και την επίτευξη έτσι αποτελεσματικών οικοσυστημάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης