Τα σχέδια της νέας γερμανικής κυβέρνησης στις ΑΠΕ - Αναλυτικά οι στόχοι

Τα σχέδια της νέας γερμανικής κυβέρνησης στις ΑΠΕ - Αναλυτικά οι στόχοι
Ο συνασπισμός θέτει επίσης στόχους 40 GW έως το 2035 και 70 GW έως το 2045 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια
Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της νέας γερμανικής κυβέρνησης, γνωστοποιήθηκαν και τα σχέδια στις ΑΠΕ, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων την επιτάχυνση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στα 30 GW έως το 2030 σε σύγκριση με τα 20 GW που είχαν τεθεί προηγουμένως.

Ο συνασπισμός θέτει επίσης στόχους 40 GW έως το 2035 και 70 GW έως το 2045 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η συμφωνία σχεδιάζει περίπου 200 GW ηλιακής ενέργειας έως το 2030 και αναφέρει ότι το 2% της χερσαίας έκτασης της χώρας θα προορίζεται για χερσαία αιολική ενέργεια.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2022, μαζί με τις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις, θα ξεκινήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να οργανώσουμε τον κοινό στόχο της επιτάχυνσης της επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την παροχή του απαραίτητου χώρου», ανέφερε.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Διαχειριστών Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων της Γερμανίας (BWO) χαιρέτισε την επέκταση των στόχων. Ο διευθύνων σύμβουλος Stefan Thimm δήλωσε: «Η σχεδιαζόμενη αύξηση των στόχων υπεράκτιας επέκτασης είναι ένα τολμηρό και σωστό βήμα. Τώρα είναι σημαντικό να ξεκινήσει η εφαρμογή του όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι φορείς εκμετάλλευσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων είναι έτοιμοι. Για να επιταχυνθεί η επέκταση με αυτόν τον τρόπο βραχυπρόθεσμα, πρέπει να διεξαχθεί άμεσα διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της WAB, Heike Winkler, πρόσθεσε: «Η συμφωνία για τουλάχιστον 30 GW υπεράκτιου αιολικού αέρα έως το 2030 στα γερμανικά ύδατα, ακολουθούμενη από 40 GW έως το 2035 και 70 GW έως το 2045 είναι ένα σημαντικό μήνυμα για την υπεράκτια αλυσίδα εφοδιασμού αιολικής ενέργειας και για τη σκοπιμότητα του πράσινου υδρογόνου. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να προκηρύσσονται πρόσθετοι διαγωνισμοί χωρίς καθυστέρηση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης