Τελευταία Νέα

Συμφωνία της Siemens Gamesa για προμήθεια ανεμογεννητριών 455 MW σε project της Φινλανδίας

Συμφωνία της Siemens Gamesa για προμήθεια ανεμογεννητριών 455 MW σε project της Φινλανδίας
Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο έργο στη Φινλανδία που θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω πλατφόρμα, καθώς προηγήθηκε συμφωνία για 81 MW στις αρχές του 2021

Συμφωνία για την προμήθεια ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 455 MW στη σουηδική OX2 υπέγραψε η Siemens Gamesa για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού της Φινλανδίας.

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο έργο στη Φινλανδία που θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω πλατφόρμα, καθώς προηγήθηκε συμφωνία για 81 MW στις αρχές του 2021.

Στο εν λόγω έργο, θα χρησιμοποιηθούν 69 ανεμογεννήτριες 6,6-170, οι οποίες θα εγκατασταθούν το 2024. Διαθέτουν διάμετρο 170μ και ισχύ 6,6 MW έκαστη.

Θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη χώρα με εγκατεστημένη ισχύ και όταν ολοκληρωθεί η ετήσια παραγωγή ενέργειας θα είναι περίπου 1,3 TWh, που ισοδυναμεί με περίπου το 2% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας. Επίσης, το αιολικό πάρκο θα καλύπτεται επίσης από μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών πλήρους εμβέλειας 35 ετών που θα διασφαλίζει ότι οι ανεμογεννήτριες θα λειτουργούν στη μέγιστη χωρητικότητά τους κατά τη διάρκεια ζωής τους.

Tα φιλόδοξα σχέδια της Φινλανδίας

Σύμφωνα με τη Φινλανδική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, η Φινλανδία σχεδιάζει να εγκαταστήσει 30 TWh αιολικής ισχύος έως το 2030, η οποία θα παρέχει περίπου το 30% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, από περίπου 7% στα τέλη του 2019. Ο διευθύνων σύμβουλος της OX2, Paul Stormoen, πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με τη Siemens Gamesa σε αυτό το εμβληματικό έργο στη Φινλανδία.

Οι επιλεγμένοι στρόβιλοι μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό της περιοχής με βέλτιστο τρόπο, παρέχοντας σημαντικούς μακροπρόθεσμους όγκους ανταγωνιστικής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο σκανδιναβικό ενεργειακό μείγμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης