Τελευταία Νέα

Η Ελλάκτωρ υψώνει τείχος ανεμογεννητριών στον Καβομαλιά - Αντιδρούν οι κοινότητες

Η Ελλάκτωρ υψώνει τείχος ανεμογεννητριών στον Καβομαλιά - Αντιδρούν οι κοινότητες
Εντονες αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας - Καταγγελίες για την κατάτμηση του έργου με στόχο την ευκολότερη εξασφάλιση αδειοδοτήσεων

H εταιρεία «Ελλάκτωρ», ετοιμάζεται να εγκαταστήσει 33 θηριώδεις μονάδες ύψους μεγαλύτερου των 150 μέτρων σε έκταση 5.400 στρεμμάτων στη Χερσόνησο του Μαλέα, αλλοιώνοντας τον χαρακτήρα μιας παρθένας περιοχής
Ενα ακόμη φαραωνικό έργο, που αφορά την κατασκευή και λειτουργία τριών αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σχεδιάζεται στη Χερσόνησο του Μαλέα στις Δημοτικές Ενότητας Μονεμβασίας και Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, αναμένεται να επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην οικονομία της περιοχής.
Πρόκειται για τους αιολικούς σταθμούς στη θέση «Κούνος» με 22 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) συνολικής ισχύος 105,6 MW, στη θέση Ράχες – Χουνάρια με 6 Α/Γ συνολικής ισχύος 28,8 MW και στη θέση «Καψολακούσες» με 5 Α/Γ συνολικής ισχύος 24 MW. Συνολικά, δηλαδή, 33 θηριώδεις Α/Γ, με ύψος πυλώνα 110 μέτρα και συνολικού ύψους πάνω από 150 μέτρα, μήκος ρότορα 133 μέτρα και επιφάνεια σάρωσης αέρα 14 στρεμμάτων.
Για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα απαιτούμενα «γήπεδα» και τη διαμόρφωση των πλατειών ανέγερσής τους θα απαιτηθούν εκτάσεις 5.399,4 στρεμμάτων.
Για την πρόσβαση στον χώρο εγκατάστασής τους και τη διασύνδεση μεταξύ των Α/Γ θα απαιτηθεί η διάνοιξη δρόμων μήκους 32,273 χιλιομέτρων.
Για την εσωτερική διασύνδεση των Α/Γ, τη διασύνδεσή τους με τον Υποσταθμό Ανύψωσης Μέσης Τάσης στη θέση «Κούνος» και τη μεταφορά του παραγόμενου ρεύματος στον Υποσταθμό των Μολάων προβλέπεται η κατασκευή υπογείων δικτύων μέσης τάσης συνολικού μήκους 66,730 χιλιομέτρων.

Διαβάστε περισσότερα στην: https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/320563_ypsonoyn-teihos-anemogennitrion-ston-kabomalia

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης