Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

BayWa r.e και Νότια Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους στα υπεράκτια αιολικά

BayWa r.e και Νότια Κορέα ενώνουν τις δυνάμεις τους στα υπεράκτια αιολικά
Η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στις φιλοδοξίες της BayWa για τον υπεράκτιο αιολικό τομέα

Ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της BayWa υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την Ulsan City στη Νότια Κορέα για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών έργων στα ανοικτά των ακτών της πόλης. Για την γερμανική εταιρεία, η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στις φιλοδοξίες της για τον υπεράκτιο αιολικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Taft εξέφρασε την χαρά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον δήμαρχο Song Cheol-ho και διακεκριμένους εκπροσώπους από την Ulsan City, τη Hyundai Heavy Industries, τη Sejin Heavy Industries, την Korean Energy Agency και την Korean Hydrogen Industry Association.

Μοιραζόμαστε με την BayWa r.e την ίδια δέσμευση και αναγνώριση ως προς τη σημασία της συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επίσης, σεβόμαστε τη δέσμευση της Ulsan City να συμβάλει στην προώθηση των κλιματικών στόχων της Νότιας Κορέας, ενώ συνειδητοποιούμε επίσης τα οφέλη που μπορούν να φέρουν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις τοπικές βιομηχανίες και κοινότητες»

Μάλιστα, έκανε αναφορά στην Διάσκεψη για το Κλίμα (COP26) η οποία «απέδειξε ότι η συνεργασία μεταξύ των εθνών είναι κρίσιμη εάν θέλουμε να επιτύχουμε στόχους για το κλίμα. Ανυπομονούμε τώρα να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας με την Ulsan City και την τοπική κοινότητα για να παραδώσουμε το έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο δήμαρχος της Ulsan Song Cheol-ho δήλωσε: «Η τεχνική εμπειρία, οι ισχυρές τοπικές συνεργασίες και η δέσμευση για την ανάπτυξη της περιοχής Ulsan είναι ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικά που αναζητούμε σε έναν εταίρο και το βρήκαμε στην BayWa r.e. Είναι χαρά μας να οικοδομήσουμε την κοινή μας φιλοδοξία για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, φέρνοντας οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και το πιο σημαντικό, συμβάλλοντας στην παγκόσμια μετάβαση από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης