Τελευταία Νέα

Νέος γύρος δημοπρασιών από την Ofgem για το μεγαλύτερο offshore αιολικό της Σκωτίας

Νέος γύρος δημοπρασιών από την Ofgem για το μεγαλύτερο offshore αιολικό της Σκωτίας
Στόχος η βιώσιμη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Η ρυθμιστική αρχή της ενεργειακής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου Ofgem διεξάγει διαγωνισμούς για την ιδιοκτησία και τη λειτουργία ηλεκτρικών διασυνδέσεων, συμπεριλαμβανομένων καλωδίων και υποσταθμών που συνδέουν το Seagreen 1, το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Σκωτίας, με το ενεργειακό δίκτυο της ηπειρωτικής Βρετανίας.

Πρόκειται μάλιστα για τον 9ο γύρο δημοπρασιών που διεξάγει η Ofgem, έχοντας εξασφαλίσει περίπου ιδιοκτήτες και διαχειριστές για 23 υπεράκτιες συνδέσεις αιολικών πάρκων. Από την πλευρά του, ο Akshay Kaul, στέλεχος της Ofgem δήλωσε ότι: «Η σύνδεση υπεράκτιων αιολικών πάρκων όπως το Seagreen βοηθά στην αξιοποίηση της δύναμης του ανέμου της Βόρειας Θάλασσας και προσφέρει βιώσιμη και οικονομικά προσιτή ενέργεια.

Καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να πραγματοποιήσει τις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες της, βασικό μέρος της δουλειάς της Ofgem είναι να διασφαλίσει ότι το κόστος μετάβασης στην πράσινη ενέργεια διατηρείται όσο το δυνατόν χαμηλότερο για τους καταναλωτές. Το καθεστώς διαγωνισμών OFTO μας κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας τόσο βιωσιμότητα όσο και οικονομικά προσιτή τιμή για τους καταναλωτές της Βρετανίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης