Τελευταία Νέα

Habeck στο Spiegel: «Εργαλείο» εκτόνωσης των σχέσεων Ρωσίας - Ουκρανίας οι ΑΠΕ

Habeck στο Spiegel: «Εργαλείο» εκτόνωσης των σχέσεων Ρωσίας - Ουκρανίας οι ΑΠΕ
Η Γερμανία δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2

Η Γερμανία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να εκτονώσει την ένταση μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα, Robert Habeck, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

«Θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε νέους επιχειρηματικούς τομείς που μπορούν να βοηθήσουν και τις δύο πλευρές να βγουν από αυτή τη θέση σύγκρουσης», είπε ο Habeck στο γερμανικό περιοδικό στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (21/1)και αναμεταδίδει το Reuters.

Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Blinken βρέθηκε στο Βερολίνο για συναντήσεις με τους κορυφαίους Γερμανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του καγκελάριου Olaf Scholz και της υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock.

Το ενεργειακό background

Η Γερμανία δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 υπό τη Ρωσία. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Βερολίνο δήλωσε ότι θα μπορούσε να αρνηθεί να εγκρίνει το έργο εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε την Τρίτη ότι εάν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία, η απάντηση της Γερμανίας θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη διακοπή του αγωγού, προσθέτοντας ότι «είναι σαφές ότι θα πρέπει να πληρωθεί υψηλό τίμημα και ότι όλα θα πρέπει να συζητηθούν εάν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση στην Ουκρανία».

Ενώ η Γερμανία λέει ότι είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να εμποδίσει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε κατά της επιβολής κυρώσεων στο Nord Stream 2, παρά την επιμονή ορισμένων γερουσιαστών ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τον αγωγό και τις ροές φυσικού αερίου ως εκβιαστικό εργαλείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης