Wood Mackenzie: Οι παράγοντες επιτυχίας για τα offshore αιολικά - Η πρόβλεψη για το 2030

Wood Mackenzie: Οι παράγοντες επιτυχίας για τα offshore αιολικά - Η πρόβλεψη για το 2030
Μέχρι το 2030, 24 χώρες θα έχουν μεγάλης κλίμακας υπεράκτια αιολικά πάρκα

Μια νέα σειρά παραγόντων πέρα ​​από την τιμή προσφοράς κερδίζει έδαφος σε παγκόσμιους διαγωνισμούς για την ανάθεση αδειών για υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα καθορίσει τους νικητές και τους ηττημένους σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία, δείχνει μια νέα έκθεση της εταιρείας ενεργειακής έρευνας Wood Mackenzie.

Το ενδιαφέρον και τα κριτήρια αλλάζουν δραματικά για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων στις δημοπρασίες. Ειδικότερα, σε μεμονωμένες αγορές είναι διαφορετικά τα δεδομένα» δήλωσε ο Chris Seiple, αντιπρόεδρος Energy Transition της Wood Mackenzie.

Οι καθοριστικοί παράγοντες εξέλιξης του τομέα

Η ανταγωνιστικότητα κόστους θα παραμένει πάντα  σημαντικό στοιχείο της επικράτησης στον τομέα των offshore αιολικών. Βέβαια, η αύξηση των μισθωμάτων και το χαμηλότερο όριο των επιδοτήσεων έχουν επηρεάσει αρκετά την συγκεκριμένη αγορά.

Σημείο κλειδί για τους καθ’ ύλην αρμοδίους είναι η προσφορά ενός έργου στην τοπική και περιφερειακή ή και ακόμα εθνική οικονομία. Ο οικολογικός αντίκτυπος ενός project, ακόμη ένας παράγοντας βαρύνουσας σημασίας για τις μελλοντικές προτάσεις και προσφορές. Είναι κάτι που απαιτεί στρατηγική αλλά και πνεύμα συνεργασίας.  

«Πιστεύω ότι οι εταιρείες που μπορούν να δημιουργήσουν τις σωστές συνεργασίες όταν υποβάλλουν προσφορές θα ωφεληθούν περισσότερο. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, με την υπεράκτια αιολική ενέργεια να είναι έτοιμη να γίνει μία από τις βασικές τεχνολογίες που θα συμβάλλουν στην απανθρακοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας» τόνισε ο επικεφαλής της υπεράκτιας αιολικής έρευνας για τη Wood Mackenzie, Soren Lassen στο Reuters.

Μέχρι το 2030, 24 χώρες θα έχουν μεγάλης κλίμακας υπεράκτια αιολικά πάρκα, από εννέα σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα αυξηθεί στα 330 GW σε σύγκριση με 34 GW το 2020 και η συνολική συνολική δαπάνη κεφαλαίου στον υπεράκτιο αιολικό τομέα θα χτυπήσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2031, προβλέπει Wood Mackenzie.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης