TotalEnergies: Επιταχύνεται η ανανεώσιμη στροφή στην Ασία - Στόχος τα 100 GW ως το 2030

TotalEnergies: Επιταχύνεται η ανανεώσιμη στροφή στην Ασία - Στόχος τα 100 GW ως το 2030
Η ικανότητα παραγωγής ενέργειας της Total ήταν περίπου 10 GW στα τέλη του 2021

Η TotalEnergies επιταχύνει την στρατηγική της προς τις ΑΠΕ, με στόχο τα 100 WG ως το 2030. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας στην Ασία, Gavin Adda, η Ασία είναι πολύ πιθανό να αντιπροσωπεύει το 50% αυτού του ποσού-στόχου. Η Total ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ιδρύει μια κοινή επιχείρηση με την ιαπωνική Eneos Holdings για τη διανομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από επιχειρήσεις σε επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η Total έχει στρέψει το βλέμμα της στις ιαπωνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία. "Στη Νοτιοανατολική Ασία, το 40% των άμεσων ξένων επενδύσεων προέρχεται από την Ιαπωνία. Θέλαμε λοιπόν να βρούμε έναν Ιάπωνα εταίρο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να μιλήσουμε με αυτές τις εταιρείες", είπε ο Adda. Ο ίδιος είναι επικεφαλής της μονάδας ηλιακής ενέργειας για εταιρικούς πελάτες στην περιοχή, είπε ότι η εταιρεία "μπορεί να παρέχει την ίδια υπηρεσία σε πολλές διαφορετικές χώρες.

Η πίστη στην κοινοπραξία

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει ότι η κοινοπραξία με μια ιαπωνική εταιρεία θα τη βοηθήσει να αποκτήσει νέους πελάτες μεταξύ των ασιατικών επιχειρήσεων. Οι εταιρείες στις αναδυόμενες αγορές είναι αργές στις προσπάθειές τους για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Τα μέλη της ASEAN καθυστερούν την μετάβασή τους στις ΑΠΕ, παρά το γεγονός ότι έχουν άφθονη ηλιοφάνεια όλο το χρόνο. «Το ενεργειακό κόστος είναι πλέον υψηλότερο από το κόστος της ηλιακής ενέργειας. Ακόμη και χωρίς κρατικές επιδοτήσεις. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να είναι έως και 50% φθηνότερη από το δίκτυο» τόνισε ο Adda.

Η ικανότητα παραγωγής ενέργειας της Total ήταν περίπου 10 GW στα τέλη του 2021. Αυτό ισοδυναμεί με τη χωρητικότητα 10 πυρηνικών αντιδραστήρων. Ως απάντηση στην κίνηση προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ο ενεργειακός γίγαντας στοχεύει να μειώσει το ποσοστό των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων στις πωλήσεις του, το οποίο διαμορφώθηκε στο 44% το 2021, σε 30% έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης