Τελευταία Νέα

Στο 50% το μερίδιο της JinkoSolar στην ελληνική αγορά πάνελς το 2021

Στο 50% το μερίδιο της JinkoSolar στην ελληνική αγορά πάνελς το 2021
Από το σύνολο των πάνελ που διέθεσε στην ελληνική αγορά περίπου το 70% εξόπλισε μεγάλα έργα άνω των 10MW

Πρωταγωνιστής του τομέα των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα παραμένει η JinkoSolar, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2021, παρά τα σοβαρά   προβλήματα στις παραδόσεις των φωτοβολταϊκών πλαισίων,  λόγω των προβλημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές αλλά και εξαιτίας των υψηλών τους τιμών εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους των πρώτων υλών , κατάφερε να εξοπλίσει το 50% των έργων στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι, ο διεθνής κολοσσός στους εξοπλισμούς πάνελ, από το περίπου 1,2 GW που κατασκευάστηκαν πέρυσι στην Ελλάδα, εξόπλισε περί τα 600 MW με πλαίσια της JinkoSolar. Μάλιστα, από το σύνολο των πάνελ που διέθεσε στην ελληνική αγορά περίπου το 70% εξόπλισε μεγάλα έργα άνω των 10MW.

Μόνο στην Κοζάνη, για το   φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 204 MW των ΕΛΠΕ η JinkoSolar προμήθευσε περισσότερα από 500.000 φωτοβολταϊκά πλαίσια διπλής όψης(bifacial), καθιστώντας το έργο ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν στην Ευρώπη.
Μάλιστα, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία λόγω του προγράμματος απολιγνιτοποίησης αναμένεται να υποδεχθεί τα επόμενα χρόνια πολλά έργα ΑΠΕ, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα δίκτυα που άλλοτε μετέφεραν τη λιγνιτική ενέργεια, η JinkoSolar προμήθευσε με πάνελ άλλα τρία μεγάλα έργα της ΔΕΗ Ανανεώσιμες (15 MW) το οποίο κατασκευάζει η Μυτιληναίος, της Kiefer (110 MW) και της Total Eren (40 MW).

Διαθεσιμότητα

Στην επικράτηση της JinkoSolar στη χώρα μας, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, σημαντικός παράγοντας ήταν η διαθεσιμότητα του εξοπλισμού και η αξιοπιστία όσον αφορά στους χρόνους παράδοσης, στην οποία καίριο ρόλο έπαιξε και η συνεργασία της με την Cosco και την Eurocom στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στον ιδιαιτέρως δραστήριο Διευθυντή Πωλήσεων της JinkoSolar για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Δημήτρη Βαρλάμη, ο οποίος άλλωστε είναι και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), παλεύοντας να αρθούν οι αγκυλώσεις στην αδειοδοτική διαδικασία και στους όρους σύνδεσης που καθυστερούν τις επενδύσεις των ΑΠΕ.  

Η JinkoSolar είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στον κόσμο και αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, αλλά και με τα πιο ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα στον κλάδο. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε ότι από την αρχή της λειτουργίας της έχει παραδώσει 100 GW ηλιακών μονάδων παγκοσμίως, καθιστώντας την, την πρώτη εταιρεία στην ιστορία που «έπιασε» αυτό το μέγεθος.

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

Λίγες ημέρες αργότερα, η JinkoSolar   ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την είσοδό της  στο χρηματιστήριο της Σαγκάης -μάλιστα θεωρήθηκε η πιο επιτυχημένη εισαγωγή μετοχής της τελευταίας τριετίας - καταφέρνοντας να «σηκώσει» κεφάλαιο 1,7 δισ. δολάρια, το οποίο αξιοποιεί στην κατασκευή εργοστασίων νέας τεχνολογίας, προϋπολογισμού άνω των 10 δισ. ευρώ, αυξάνοντας έως το τέλος του 2022 τις βιομηχανικές υποδομές της ανά τον κόσμο από έξι σε δέκα. Έτσι, η παραγωγή της από περίπου 35 GW σήμερα θα εκτοξευθεί στα 60 GW από τις αρχές του 2023. Σήμερα περίπου ένα στα δέκα φωτοβολταϊκά πλαίσια που είναι εγκατεστημένα ανά τον πλανήτη έχει κατασκευαστεί από την JinkoSolar. Να σημειωθεί ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία κατέχει το No1 μερίδιο αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα, την Αυστραλία, την Τουρκία, τη Χιλή, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ν. Αφρική, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ην Ινδία, τα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ελβετία κ.ά. Αυτή τη στιγμή, η Jinko Solar εξυπηρετεί περισσότερους από 3.000 πελάτες σε περισσότερες από 160 χώρες σε όλο τον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης