Δαγούμας: Θετικό το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - Διαφωνία στην επανέκδοση αδειών για έργα αποθήκευσης

Δαγούμας: Θετικό το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - Διαφωνία στην επανέκδοση αδειών για έργα αποθήκευσης
Το πράσινο νομοσχέδιο συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής
Σχετικά Άρθρα

Στις θετικές προοπτικές του νέου νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ για τις ΑΠΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, με αφορμή τη σημερινή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγούμα, το πράσινο νομοσχέδιο συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης, η οποία θα ενισχυθεί μόλις τακτοποιηθεί και το χωροταξικό των ΑΠΕ.

Η διαφωνία

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αρχής εξέφρασε την διαφωνία της ΡΑΕ ως προς την πρόβλεψη του νομοσχεδίου για επανέκδοση αδειών για έργα αποθήκευσης, ρύθμιση που, αν εφαρμοστεί, θα προσθέσει σημαντικό φόρτο εργασίας στον ήδη βεβαρυμμένο της Αρχής.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως η ΡΑΕ διαφωνεί με την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, όπως αποτυπώνεται στο σημείο ζ του άρθρου 48, σύμφωνα με το οποίο, η ΡΑΕ παύει να εισηγείται τις τιμές για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ, μετέχοντας πλέον σε ένα ευρύτερο σχήμα που θα αναλάβει την συγκεκριμένη ευθύνη.

Τέλος, η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των διαχειριστών από την ΡΑΕ σε περιπτώσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις μη τήρησης των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, είναι θετική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης