«Σύννεφα» της RWE σε ενεργειακές επενδύσεις 15 δισ. ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Η αιτία

«Σύννεφα» της RWE σε ενεργειακές επενδύσεις 15 δισ. ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Η αιτία
Η RWE προμηθεύει με 15% την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω μονάδων που λειτουργούν με αέριο και αιολικά πάρκα

Σύννεφα συγκεντρώνονται γύρω από τα επενδυτικά σχέδια της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της RWE, Markus Krebber, o Όμιλος θα επανεξετάσει τις επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων λιρών που σχεδιάζει να κάνει στον τομέα των ΑΠΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, εάν η χώρα επιβάλει έναν απροσδόκητο φόρο στις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είναι γνωστό, η RWE προμηθεύει με 15% την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας μέσω μονάδων που λειτουργούν με αέριο και αιολικά πάρκα. Ο Markus Krebber προειδοποίησε ότι ένας απροσδόκητος φόρος στα κέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας θα αναγκάσει την επανεξέταση των επενδύσεων που σχεδιάζονται σε τομείς όπως η υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Οι δηλώσεις στους FT

Με το τρέχον δημοσιονομικό πλαίσιο η δέσμευσή μας είναι να επενδύσουμε 15 δισεκατομμύρια στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Αυτό είναι η καθαρή επένδυση από την RWE, θα είναι υψηλότερη με τους εταίρους μας και αν αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Εάν αλλάξει το περιβάλλον - και μέρος αυτού είναι φυσικά το ρυθμιστικό πλαίσιο και οι πολιτικές αποφάσεις - όλοι θα το ξανασκεφτούν».

Ο Krebber επέμεινε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να εξετάσει τα κέρδη των παραγωγών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η διευρυμένη παρουσία του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η RWE είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης για δύο νέες παρακείμενες υπεράκτιες τοποθεσίες στην Dogger Bank, με πιθανή εγκατεστημένη ισχύ 3GW. Η RWE αναπτύσσει επίσης ένα χαρτοφυλάκιο νέων χερσαίων αιολικών, ενώ στα πλωτά αιολικά έχει μεγάλες φιλοδοξίες στη Σκωτία και στην Κελτική Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της νοτιοδυτικής Ουαλίας. Η RWE δήλωσε ότι επενδύει περισσότερο από το 90% του κεφαλαίου της σε βιώσιμες τεχνολογίες, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μπαταρίες.

Από την πλευρά του, ο Krebber είχε αναφέρει τον Οκτώβριο του 2021 ότι:« Η RWE διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη στην παροχή καθαρής ενέργειας και έχει πάνω από 2.600 αφοσιωμένους ανθρώπους που εργάζονται στις ομάδες μας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους στόχους της εταιρείας για βιωσιμότητα και μηδενική καθαρότητα έως το 2040.

Μέσα από την εμπειρία μας να επενδύουμε σε πρωτοποριακά projects σε όλο τον κόσμο, έχουμε την εμπειρία και την ευελιξία να εξασφαλίσουμε τον ενεργειακό εφοδιασμό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης