Τελευταία Νέα

Η Orsted αυξάνει τις προοπτικές για το 2022 - Στα 500 εκατ. δολ. υποχώρησαν τα EBITDA το β΄ τρίμηνο

Η Orsted αυξάνει τις προοπτικές για το 2022 - Στα 500 εκατ. δολ. υποχώρησαν τα EBITDA το β΄ τρίμηνο

Κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα αποτελέσματα

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Orsted αύξησε τις ετήσιες προοπτικές την Πέμπτη χάρη στις υψηλές τιμές ενέργειας, μετά από μια απογοητευτική παρουσία στην υπεράκτια αιολική της δραστηριότητα που οδήγησε σε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο πμε συνέπεια την υποχώρηση των μετοχών της.

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης, σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο αναμένει τώρα για όλο το 2022 κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA), εξαιρουμένων των νέων συνεργασιών, ύψους 20-22 δισεκατομμυρίων κορωνών.

Αυτό ήταν υψηλότερο από ένα προηγούμενο εύρος 19-21 δισεκατομμυρίων κορωνών.

Ωστόσο, το τριμηνιαίο EBITDA της Orsted, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνεργασιών, μειώθηκαν στα 3,62 δισεκατομμύρια κορώνες (500 εκατομμύρια δολάρια), κάτω από τα 4,89 δισεκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που καταρτίστηκε από την εταιρεία. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4,6% στην αρχά της διαπραγμάτευσης.

Τα βασικά κέρδη στη βασική υπεράκτια επιχείρηση αιολικής ενέργειας της Δανίας ήταν 1,9 δισεκατομμύρια κορώνες, που ήταν πολύ κάτω από τα 3,0 δισεκατομμύρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η αστοχία οφείλεται εν μέρει σε μια αναποτελεσματική στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου σε όλο το χαρτοφυλάκιο υπεράκτιων αιολικών της, πέρα ​​από τον αρνητικό αντίκτυπο από τις υψηλές τιμές και την αστάθεια.

Βιοενέργεια

Η αύξηση στις προοπτικές της Orsted για ολόκληρο το έτος, την οποία οι αναλυτές της Credit Suisse είπαν ότι δεν ήταν έκπληξη, οφείλεται κυρίως στα υψηλότερα κέρδη στην επιχείρησή της «Bioenergy & Other», η οποία επωφελείται από τις αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και την αιολική ενέργεια στην ξηρά.

Η επιχείρηση βιοενέργειας της Orsted, η οποία εκμεταλλεύεται σταθμούς συνδυασμένης θέρμανσης και ηλεκτροπαραγωγής, είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 65% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

«Η αύξηση προήλθε από σημαντικές αυξήσεις τόσο στις τιμές του φυσικού αερίου όσο και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες οδήγησαν σε υψηλότερα έσοδα στις επιχειρήσεις μας στις πωλήσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας παρά τους χαμηλότερους όγκους», ανακοίνωσε η Orsted.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης