Τελευταία Νέα

Μεγαλεπήβολο σχέδιο επαρχίας του Καναδά για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω offshore αιολικών

Μεγαλεπήβολο σχέδιο επαρχίας του Καναδά για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω offshore αιολικών
H Nova Scotia βλέπει την πράσινη παραγωγή H2 ως «την πιο πολλά υποσχόμενη χρήση» για υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Nova Scotia έγινε η πρώτη επαρχία στον Καναδά που φιλοδοξεί να στήσει μια βιομηχανία στην αιολική ενέργεια, ανακοινώνοντας έργα για σύνδεση στο δίκτυο, συνολικής ισχύος 5 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της πράσινης παραγωγής υδρογόνου στην θαλάσσια περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Tim Houston, ο συγκεκριμένος στόχος στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους για τις φιλοδοξίες της Nova Scotia και την πρόθεσή της να καταστεί ηγέτης στην αιολική ενέργεια. «Δράττουμε κάθε ευκαιρία για να αναπτύξουμε την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όχι μόνο για να καταπολεμήσουμε την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, αλλά και για να δημιουργήσουμε πράσινες θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα

Παράλληλα, η Nova Scotia βλέπει την πράσινη παραγωγή H2 ως «την πιο πολλά υποσχόμενη χρήση» για υπεράκτια αιολική ενέργεια, τόσο για την κάλυψη της μελλοντικής ζήτησης στην επαρχία όσο και για εξαγωγές.

Η υπόθεση για την ανάπτυξη υπεράκτιων ανέμων στα ανοιχτά της Νέας Σκωτίας, η οποία έχει πληθυσμό κάτω του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, βασίζεται στο ότι στην εν λόγω επαρχία οι ταχύτητες του ανέμου είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχει μια ευρεία υφαλοκρηπίδα κατάλληλη τόσο για πλωτές όσο και για σταθερές πλατφόρμες. Επίσης, προκύπτει μια ιστορική σύνδεση με διεθνείς ναυτιλιακές εμπορικές διαδρομές και σαφώς έχει τις δυνατότητες να υποστηρίξει το παιχνίδι των αναδυόμενων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Tory Rushton, υπουργός φυσικών πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Nova Scotia, δήλωσε: «Η Nova Scotia προσφέρει μερικούς από τους καλύτερους υπεράκτιους αιολικούς πόρους στον κόσμο, με άφθονη ικανότητα να εξυπηρετεί τόσο τις τοπικές όσο και τις διεθνείς αγορές πράσινου υδρογόνου. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γεωγραφία προς όφελός μας στην επιδίωξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως μία από τις πολλές λύσεις που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας μας».

Επίσης, σημειώσε ότι η υπεράκτια αιολική βιομηχανία της επαρχίας θα αναπτυχθεί «σε συνεννόηση με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς» και «θα λάβει υπόψη την ομοσπονδιακή-επαρχιακή περιφερειακή αξιολόγηση για την υπεράκτια αιολική ενέργεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Η Elisa Obermann, εκτελεστική διευθύντρια του βιομηχανικού φορέα Marine Renewables Canada, δήλωσε: «Αυτός ο στόχος σηματοδοτεί τις φιλοδοξίες της Nova Scotia για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και η βιομηχανία μας είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επίτευξη αυτών των στόχων».

www.worldnergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης