Τελευταία Νέα

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Γαλλίας

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Γαλλίας
Το έργο Saint-Nazaire χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο εμπορικής κλίμακας της Γαλλίας ξεκίνησε τη λειτουργία του σήμερα (23/11) προσθέτοντας 480 MW δυναμικότητας στο δίκτυο σε μια περίοδο που η Ευρώπη προσπαθεί να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για το αιολικό πάρκο Saint-Nazaire, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στη βορειοδυτική Γαλλία, αποτελείται από 80 ανεμογεννήτριες και θα παρέχει καθαρή ενέργεια για την τροφοδοσία ισοδύναμου 400.000 κατοικιών ετησίως.

Στο έργο, συμμετέχουν η EDF Renewables και η EIH Sarl, θυγατρικής της καναδικής Enbridge Inc  και της CPP Investments. Η Enbridge, πιο γνωστή για το δίκτυο αγωγών πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής, είναι εταίρος σε τρία άλλα γαλλικά αιολικά έργα υπό κατασκευή.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μαζί για την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα της Γαλλίας» δήλωσε το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Enbridge, Matthew Akman.

Το έργο Saint-Nazaire χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Τον Σεπτέμβριο, ο Γάλλος Πρόεδρος Emanuel Macron επισκέφθηκε το χώρο και υποσχέθηκε να μειώσει τη γραφειοκρατία για να μειώσει στο μισό τον χρόνο που χρειάζεται στη Γαλλία για να ξεκινήσουν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης