Απόψεις

Γ. Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Το μέλλον στο retail της ενέργειας είναι ψηφιακό με νέες καινοτόμες υπηρεσίες

Γ. Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Το μέλλον στο retail της ενέργειας είναι ψηφιακό με νέες καινοτόμες υπηρεσίες
Το παρόν άρθρο φιλοξενείται στο αφιέρωμα του Worldenergynews.gr με τίτλο «Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης – Αιτίες, αντιμετώπιση, ευκαιρίες και προοπτικές»

Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη μετά την κορύφωση της πανδημίας έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση ενέργειας η οποία σε συνδυασμό με την αποεπένδυση των τελευταίων ετών στα ορυκτά καύσιμα, έχει οδηγήσει στην ενεργειακή κρίση που βιώνουμε σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στους καταναλωτές - νοικοκυριά και επιχειρήσεις - είναι μεγάλη καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις του ενεργειακού κλάδου.

Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, εδώ και 164 χρόνια, έχουμε χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Παραμένοντας σε διαρκή επαγρύπνηση, παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ώστε να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις ιδιαίτερες συνθήκες της συγκυρίας και να παρέχουμε στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, δημιουργήσαμε κανάλια επικοινωνίας μέσα από τα οποία φροντίζουμε να ενημερώνουμε τακτικά το καταναλωτικό κοινό σχετικά με τις εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο, αλλά και για το πως μπορούν να επωφεληθούν από πρωτοβουλίες μας. Επιπλέον, οι πελάτες μας απολαμβάνουν προϊόντα φυσικού αερίου συνοδευόμενα από μια σειρά δωρεάν υπηρεσιών, κερδίζοντας, αθροιστικά, πολλαπλά οφέλη.

Αν και η τιμή των ενεργειακών προϊόντων εξακολουθεί και έχει πρωτεύοντα λόγο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, σήμερα, πληθαίνουν συνεχώς εκείνοι που βασίζουν την επιλογή ενεργειακού παρόχου και σε άλλους παράγοντες και κριτήρια, όπως η ταχύτητα και η ποιότητα της εξυπηρέτησης, η αξιοπιστία και η ικανότητα παροχής σύγχρονων, καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων σε πραγματικό χρόνο. Εδώ είναι που το Φυσικό Αέριο διαθέτει ένα ισχυρό, συγκριτικά, πλεονέκτημα που το καθιστά προτιμητέο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για ολοένα και περισσότερους καταναλωτές σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Νέες υπηρεσίες για μείωση του κόστους

Στο Φυσικό Αέριο, με όραμα και συνέπεια, επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, αυτοματοποιούμε τις διεργασίες της εταιρείας μας με στόχο να γίνουμε ακόμη πιο αποδοτικοί, προσφέροντας διαφοροποιημένα προϊόντα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενέργειας στους πελάτες μας. Και δεν σταματάμε εδώ. Εμπεδώνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό βαθιά στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας και μέσα από την αξιοποίηση των νέων «έξυπνων» τεχνολογιών, δημιουργούμε μια κουλτούρα ψηφιακού DNA που εγγυάται στους πελάτες μας ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες καθώς και μία μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης που βασίζεται στην απλότητα, αμεσότητα, ταχύτητα και ευκολία.
Ενώ, συνδυάζοντας την ταχύτητα και την ευκολία των ψηφιακών εργαλείων με την ασφάλεια των εξ’ αποστάσεως συναλλαγών και ανέπαφων διαδικασιών, τους παρέχουμε πρόσβαση σε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων υπηρεσιών, καθώς και σε ενημέρωση και καθοδήγηση με στόχο τον ακριβή προσδιορισμό των ενεργειακών τους αναγκών. Έτσι, εξοικονομούμε για τους πελάτες μας χρόνο, τους βοηθούμε να μένουν ασφαλείς και κυρίως τους συμβουλεύουμε πώς να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος και το ενεργειακό αποτύπωμα του νοικοκυριού ή της επιχείρησής τους, καλύπτοντας αποδοτικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους για λειτουργικότητα και άνεση.

Από πολύ νωρίς, στο Φυσικό Αέριο, διακρίναμε τη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει για τη δημιουργία υπεραξίας πρωτίστως για τους τελικούς καταναλωτές, αλλά και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη -τους εργαζόμενους, τους μετόχους και τους συνεργάτες μας. Μοχλεύοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, όπως οι υποδομές cloud, καταφέραμε να ενισχύσουμε τη διαθεσιμότητα των συστημάτων μας, να εξασφαλίσουμε την επιχειρησιακή συνέχεια, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο οικοσύστημα - πρότυπο για την ελληνική λιανική αγορά ενέργειας. Αυτό φαίνεται στα αποτελέσματά μας όπου, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, πετύχαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των νέων συμβάσεων και να διαχειριστούμε την διαδικασία συμβολαιοποίησης γρήγορα, αποτελεσματικά και ανέπαφα. Όμως, το σημαντικότερο για εμάς είναι ότι χάρη στην ευελιξία και την ενίσχυση της αποδοτικότητας που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, μπορούμε να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας είναι χαρούμενοι.

Έχοντας πετύχει λοιπόν το κυριότερο ζητούμενο για κάθε πάροχο -να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες- προτεραιότητά μας είναι να αξιοποιήσουμε το προβάδισμα που μας δίνει το νέο ψηφιακό DNA μας, ανοίγοντας για κάθε έναν από τους υφιστάμενους και νέους πελάτες που περνούν την πόρτα του Φυσικό Αέριο ένα παράθυρο στο μέλλον της λιανικής αγοράς ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, το Φυσικό Αέριο επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε τομείς που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, όπως το e-mobility, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η παροχή νέων καινοτόμων υπηρεσιών με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, υπηρεσίες ΙοΤ (Internet of Things) ως μέρος ολοκληρωμένης ενεργειακής διαχείρισης, αλλά και το Energy Blockchain που αφορά στη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων όπου οι καταναλωτές ενέργειας είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί.
Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ρόλο επιταχυντή ανάπτυξης, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι -από σήμερα- στρατηγικά τοποθετημένο για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο ψηφιακό αύριο της λιανικής αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.


*Ο κ Γιάννης Μητρόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης