Απόψεις

Kissinger (ΗΠΑ): Τρία σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Kissinger (ΗΠΑ): Τρία σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Η πεποίθηση του Kissinger είναι ότι η Ρωσία δύσκολα θα χάσει τα εδάφη που ελέγχει στην Ουκρανία
Τρία σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία περιέγραψε στο βρετανικό περιοδικό The Spectator ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (1973-1977) και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (1969-1975) Henry Kissinger
Το πρώτο αφορά το τέλος των εχθροπραξιών σε αυτή την φάση, το δεύτερο σενάριο εστιάζει στην επιστροφή στην κατάσταση πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 πριν την εισβολή και το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει σχέδιο της Δύσης και της Ουκρανίας να ανακαταλάβουν την Κριμαία.

Ωστόσο η πεποίθηση του Kissinger είναι ότι η Ρωσία δύσκολα θα χάσει τα εδάφη που ελέγχει στην Ουκρανία.

Τα 3 σενάρια

Πρώτο σενάριο…
«Αν η Ρωσία σταματήσει εκεί που είναι τώρα, τότε θα κατακτήσει το 20% της Ουκρανίας και το μεγαλύτερο μέρος του Donbass την κύρια βιομηχανική και γεωργική περιοχή, και ένα κομμάτι γης κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μια νίκη για τη Ρωσία.
Και ο ρόλος του ΝΑΤΟ σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι τόσο σημαντικός όσο πιστεύαμε προηγουμένως», είπε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό The Spectator.

Το δεύτερο σενάριο, είναι μια απόπειρα «απώθησης» της Ρωσίας από τα εδάφη που προσάρτησε πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.
Στη συνέχεια, εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, «ο κίνδυνος για τη Δύση είναι να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», ανέφερε ο Kissinger.

Το τρίτο σενάριο, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, είναι να επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν από τις 24 Φεβρουαρίου πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Σε αυτή την περίπτωση η Ουκρανία «θα επανεξοπλιστεί και θα συνδεθεί στενά με το ΝΑΤΟ» ή ακόμη και θα γίνει μέλος της συμμαχίας.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτό το σενάριο περιλαμβάνει πάγωμα της σύγκρουσης για ένα ορισμένο διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης