Τελευταία Νέα
Απόψεις

Θα τινάξουν στον αέρα την οικονομία; -Του Π. Μπουσμπουρέλη

Θα τινάξουν στον αέρα την οικονομία; -Του Π. Μπουσμπουρέλη
Ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις που απειλούν την οικονομική σταθεροποίηση
 Μετά απο τις τρανανταχτές αποκαλύψεις των παρακολουθήσων που προσιδιάζουν με ένα ελληνικό Watergate, η κυβέρνηση δεν οφείλει να δώσει μόνον εξηγήσεις αλλά και να μην αφήσει να διαταραχθεί το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα, που δείχνει ότι μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτο.
Το πολιτικό κλίμα οξύνεται επικίνδυνα και οι συσχετισμοί των δυνάμεων ανασυντάσσονται με την αντιπολίτευση να ωφελείται τα μέγιστα. 
 
Και επειδή οι εκλογές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποκλείονται, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους να δείξουν έργο σε τομείς, που θα περιχαρακώσουν την οικονομία.
Και αυτό γιατί η οικονομία όχι μόνον δεν αναβαθμίζεται, αλλά είναι αμφίβολο αν με τις προϋποθέσεις που διαθέτει θα κατορθώσει να κερδίσει την Επενδυτική βαθμίδα. 
Επίσης το virtual reality μιας κυβέρνησης που δεν διαθέτει μεμπτά σημεία καταρρέει πανηγυρικά με πολιτικό κόστος που απομακρύνει ενδεχόμενες μετεκλογικές συμμαχίες. 
 
Σε πολιτικό επίπεδο το μήνυμα είναι ότι όποιος παιζει με το νέο ΠΑΣΟΚ και τον πολιτικό του αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη, θα κάψει τα δάχτυλα του. Και αυτό ισχύει και για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που εποφθαλμιἀ συμμαχίες για να ξαναγίνει πρωθυπουργός. 
Τούτων δοθέντων η υγεία της οικονομίας προέχει για την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου διεθνούς Περιβάλλοντος με την κυβέρνηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ να καλλιεργεί νέες εστίες πολέμου, όπως αυτή του Ταϊβάν. 
Εξάλλου τώρα θα κριθεί και η ουσιαστική υποστήριξη τους προς την ελληνική πλευρά, καθώς οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν εκ νέου με τις έρευνες-γεωτρήσεις που προετοιμαζουν. 
 
Σε ένα περιβάλλον σύνθετο και απαιτητικό λοιπόν ο πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει τα ζητήματα και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις που απειλούν την οικονομική σταθεροποίηση. Θα μπορέσει; 

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης