Διεθνή

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο
Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.001 ασθενείς με την COVID-19

Στα 144 ήταν τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο στην ηπειρωτική Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα 135 από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και τα 90 εντοπίστηκαν στη Χεμπέι, την επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο και πλήττεται πιο βαριά από το νέο κύμα μολύνσεων. Άλλα 43 κρούσματα εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, ενώ οι επαρχία Γκουάνγκσι και Σάνσι ανέφεραν από ένα κρούσμα.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 66 από 78 την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι συστάσεις των Αρχών

Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.001 ασθενείς με την COVID-19 — είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που ο αριθμός τους ξεπέρασε το επίπεδο των χιλίων —, οι 26 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές παροτρύνουν τους πολίτες να μην ταξιδέψουν παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο ενόψει των αργιών επ’ ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους τον επόμενο μήνα, όταν είθισται να μετακινούνται εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης