Διεθνή

Oρκίσθηκε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

Oρκίσθηκε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

 «Η δημοκρατία νίκησε», δηλώνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

 

Τα καθήκοντά του ως 46ου πρόεδρου των ΗΠΑ ανέλαβε στις 20 Ιανουαρίου ο Joe Biden, στη σκιά του σοκ που προκάλεσε η εισβολή των οπαδών του Trump στο Καπιτώλιο, η οποία ολοκληρώθηκε με τον όρκο του ενώπιον του αμερικανικού λαού.

Ο Δημοκρατικός Joe Biden, και η Kamala Harris ορκίστηκαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο.
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, δήλωσε στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ πως «η δημοκρατία νίκησε».
«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας... Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική.
«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε.
Κάλεσε για μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.
Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Trump στο Καπιτώλιο.
Μεγάλος απών από την ορκωμοσία ήταν ο Donald Trump, με την Ουάσινγκτον να έχει μετατραπεί σε «φρούριο», υπό τον φόβο επεισοδίων.
Η Kamala Harris ορκίστηκε στη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης