Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που εγκρίθηκε το εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση

Που εγκρίθηκε το εμβόλιο Sputnik-V για επείγουσα χρήση
Tο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί σε 42 χώρες

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση (emergency use authorization, EUA) στην Αγκόλα, στο Τζιμπουτί και στη Δημοκρατία του Κονγκό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Σημειώνεται ότι έως τώρα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί σε 42 χώρες με συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει το 1,2 δισεκ, κατοίκους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

ΗΠΑ: Πετά τις μάσκες το Τέξας


Έτοιμη να πετάξει τις μάσκες και να επανεκκινήσει στο σύνολο της την οικονομία είναι η Πολιτεία του Τέξας, η οποία θεωρεί ότι διαθέτει όλα τα μέσα πλέον προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της από την επιδημία του κορωνοϊού.
Το άνοιγμα είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Greg Abbott.

«Από την επόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου, όλα τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους θα μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους.
Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό» υποστήριξε ο Abbott, ο οποίος με διάταγμα του βάζει «τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την πολιτεία», μέτρο που εφαρμοζόταν από τον Ιούλιο του 2020.
Επιπλέον, απαγόρευσε να επιβάλλονται τιμωρητικά μέτρα στους κατοίκους της πολιτείας αν δεν καλύπτουν τα πρόσωπά τους, αν και διευκρίνισε ότι σε κάποιες κομητείες με υψηλά επίπεδα εισαγωγών στα νοσοκομεία θα μπορούν να επιβάλλονται κάποια μέτρα.

Ο Abbott δικαιολόγησε την άρση των μέτρων αναφέροντας ότι το Τέξας, έχει προχωρήσει σε 5,7 εκατ. εμβολιασμούς επί συνολικού πληθυσμού 29 εκατομμυρίων και υποστηρίζοντας ότι ως τα τέλη Μαρτίου κάθε κάτοικος μεγάλης ηλικίας που θέλει να εμβολιαστεί θα μπορεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης