Διεθνή

ΥΠΕΞ Λιβύης προς Cavusoglu: Aποσύρετε άμεσα τα στρατεύματά σας από τη χώρα

ΥΠΕΞ Λιβύης προς Cavusoglu: Aποσύρετε άμεσα τα στρατεύματά σας από τη χώρα
Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της συνόδου του βερολίνου, διευκρίνισε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών
Την αποχώρηση όλων ξένων μισθοφορικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα ζήτησε η η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Nila Mohamed el-Mangous κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Mevlut Cavusoglu.
«Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο της Τουρκίας στον τερματισμό του πολέμου και για τη διατήρηση της εκεχειρίας. 
Καλούμε την Τουρκία να κάνει βήματα στην κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής των συμπερασμάτων της συνόδου του βερολίνου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. 
 
Απευθύνομαι έκκληση στην Τουρκία να συνεργαστεί μαζί μας για να τερματιστεί η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στη Λιβύη».

Τι απάντησε ο Cavusoglu

Aπό τη μεριά του, ο κ. Cavusoglu τόνισε πως η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό της Λιβύης σε δύσκολες στιγμές, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως αυτή η στήριξη πρόκειται να συνεχιστεί. 
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέκρινε «τις φωνές» που, όπως είπε, «εξισώνουν την παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη με εκείνη των παράνομων ομάδων». 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης