Διεθνή

Το νέο σχέδιο της BioNTech για την παραγωγή περισσότερων εμβολίων

Το νέο σχέδιο της BioNTech για την παραγωγή περισσότερων εμβολίων
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η εγκατάσταση παραγωγής της Σιγκαπούρης θα έχει εκτιμώμενη ετήσια ικανότητα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων με mRNA

Η BioNTech δήλωσε τη Δευτέρα (10/5) ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια  νέα περιφερειακή έδρα και να κατασκευάσει έναν νέο χώρο παραγωγής για τα εμβόλια της με βάση την τεχνολογία messenger RNA (mRNA) στη Σιγκαπούρη, στην τελευταία κίνηση για επέκταση του δικτύου της.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η εγκατάσταση παραγωγής της Σιγκαπούρης θα έχει εκτιμώμενη ετήσια ικανότητα αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων με mRNA, μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Η BioNTech δήλωσε ότι τα σχέδια επέκτασής της υποστηρίχθηκαν από το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και θα αυξήσουν την παγκόσμια προσφορά εμβολίων που βασίζονται σε mRNA, δημιουργώντας μια εγκατάσταση παραγωγής  στη Νοτιοανατολική Ασία η οποία θα ανταποκρίνεται άμεσα σε επιδημίες και πανδημίες.

«Η ύπαρξη πολλαπλών κόμβων στο δίκτυο παραγωγής μας είναι ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα για την ανάπτυξη του παγκόσμιου αποτυπώματος και των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή εμβολίων για να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε προμήθειες αφού οι δυσλειτουργίες στην παραγωγή επιβράδυναν την ανάπτυξη των δόσεων COVID-19 σε ορισμένες χώρες. Η BioNTech σχεδιάζει να ανοίξει το τοπικό της γραφείο το 2021 και αναμένει ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει έως το 2023, δημιουργώντας έως και 80 θέσεις εργασίας.

Η ίδρυση ενός περιφερειακού κόμβου της Νοτιοανατολικής Ασίας έρχεται αφού η BioNTech, με έδρα το Μάιντς της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα έδρα των ΗΠΑ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης