Διεθνή

ΗΠΑ: Ναι στην χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στους 12 – 15 ετών

ΗΠΑ: Ναι στην χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στους 12 – 15 ετών
Περίπου 20.000 φαρμακεία θα είναι σε θέση να εμβολιάζουν έφηβους από μεθαύριο Πέμπτη 12/5
Την έγκριση για την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech για την COVID-19 στους εφήβους ηλικίας 12 ως 15 ετών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).
«Πρόκειται για σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού» έκρινε η υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA, διαβεβαιώνοντας πως «η σημερινή ενέργειά μας επιτρέπει στον νεότερο πληθυσμό να προστατευθεί έναντι της COVID-19», καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα.
Μέχρι χθες, η επείγουσα χρήση του εμβολίου αυτού είχε εγκριθεί για τα πρόσωπα 16 ετών και άνω.
 
Θα μπορεί πλέον να χορηγηθεί σε εκατομμύρια εφήβους, οι οποίοι θα λαμβάνουν δύο δόσεις του εμβολίου με ίση ποσότητα του προϊόντος με αυτή για τους ενηλίκους.
«Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων» αναφέρει ο FDA.
Περίπου 20.000 φαρμακεία θα είναι σε θέση να εμβολιάζουν έφηβους από μεθαύριο Πέμπτη 12/5, ενώ δόσεις του προϊόντος θα διανεμηθούν επίσης σε παιδίατρους
Σημειώνεται πως ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech για αυτό το ηλικιακό φάσμα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι κρίσιμο να εμβολιαστούν οι έφηβοι στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης