Διεθνή

Η Ρωσία αρνείται τη συμμετοχή στην επίθεση στον Colonial Pipeline

Η Ρωσία αρνείται τη συμμετοχή στην επίθεση στον Colonial Pipeline

 Ο Πρόεδρος Joe Biden δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι εμπλέκεται η κυβέρνηση της Ρωσίας

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψε την Τρίτη τις εικασίες ότι η Μόσχα είχε οποιαδήποτε ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ransomware που διέκοψε τη δραστηριότητα στον μεγαλύτερο αγωγό βενζίνης των ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος Joe Biden δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι εμπλέκεται η κυβέρνηση της Ρωσίας, αλλά είπε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το ransomware των ενόχων βρισκόταν στη Ρωσία.
Ο Colonial Pipeline δεν θα ξαναρχίσει την πλήρη λειτουργία για αρκετές ημέρες λόγω της επίθεσης.

"Η Πρεσβεία σημείωσε τις προσπάθειες ορισμένων μέσων να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την επίθεση στον αγωγό Colonial", ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτηση στο Facebook.
"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες κατασκευές μεμονωμένων δημοσιογράφων και επαναλαμβάνουμε ότι η Ρωσία δεν διεξάγει« κακόβουλη» δραστηριότητα στον εικονικό χώρο."
Το FBI απέδωσε την επίθεση στον κυβερνοχώρο στο DarkSide, μια ομάδα που πιστεύεται ότι εδρεύει στη Ρωσία ή την Ανατολική Ευρώπη. Το ransomware στοχεύει υπολογιστές που δεν χρησιμοποιούν πληκτρολόγια στις γλώσσες των πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών, ανέφεραν ειδικοί στον κυβερνοχώρο.

Το κλείσιμο του αγωγού θα μειώσει τη διαθεσιμότητα καυσίμων στο εγγύς μέλλον, θα αυξήσει τις τιμές και θα αναγκάσει τα διυλιστήρια να μειώσουν την παραγωγή, επειδή δεν έχουν τρόπο να αποστείλουν τα καύσιμα.
Η Ρωσία, ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς βενζίνης στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των εξαγωγών βενζίνης για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών καυσίμων στην εγχώρια αγορά, μια κίνηση που θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχει ήδη πληγεί από το κλείσιμο του αγωγού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης