Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: «Πρώιμη» η συζήτηση για ένα δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης

Κομισιόν: «Πρώιμη» η συζήτηση για ένα δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης
Απορρίπτεται για την ώρα η ανάγκη για ένα επιπρόσθετο πακέτο οικονομικών κινήτρων

Η ΕΕ πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στο πρόγραμμα των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που εφαρμόζεται για την ανάκαμψη από την πανδημία, δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνη για θέματα ανταγωνισμού στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», προσθέτοντας ότι η κουβέντα για ένα δεύτερο σχέδιο ανάκαμψης «είναι λίγο περίεργη».

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, η ίδια απέρριψε για την ώρα την ανάγκη για ένα επιπρόσθετο πακέτο οικονομικών κινήτρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προτείνει ένα πακέτο 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων για τις υποδομές, την παιδική φροντίδα και την εκπαίδευση.

Η προώθηση του πακέτου Μπάιντεν προκαλεί ερωτηματικά σε μερικούς στην Ευρώπη, για το αν θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση των εταιριών και των επενδυτικών προγραμμάτων μετά την COVID-19.

«Είναι πολύ πρώιμο να το εξετάσουμε», δήλωσε η Βεστάγκερ στην ίδια εφημερίδα. «Το βρίσκω λίγο περίεργο να μιλάμε για ένα νέο πακέτο οικονομικών κινήτρων, το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι χρειαζόμαστε, ενώ έχουμε ήδη τόσα πολλά να κάνουμε» παρατήρησε η ίδια επίτροπος.Η Γαλλία πιέζει για ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης από αυτό που έχει ήδη παρουσιαστεί, παρά το γεγονός ότι τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ, που συμφωνήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Κλεμάν Μπον ο οποίος πρόσφατα είχε καλέσει για το διπλασιασμό των υφιστάμενων κονδυλίων, δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει περισσότερες επενδύσεις σε τομείς, όπως η τεχνολογία.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος, η Ευρώπη να βρίσκεται πίσω αναφορικά με την τεχνολογία του μέλλοντος», δήλωσε ο Μπον στο ραδιόφωνο Europe 1. «Δε θέλω να χάσουμε αυτή την εξέλιξη. Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο, το οποίο θα υπερκαλύψει το σχέδιο μας για την ανάκαμψη» παρατήρησε ο ίδιος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης