Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Καμία υποχώρηση της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

tags :
Erdogan: Καμία υποχώρηση της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Blinken, είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Biden θα θέσει ευθέως στον Erdogan το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο
Καμία υποχώρηση δεν πρόκειται να υπάρξει εκ μέρους της Τουρκίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Erdogan, την Τετάρτη 9/6, μιλώντας στο κόμμα του (ΑΚΡ), στον απόηχο δηλώσεων πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Joe Biden θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη συνάντησή τους.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Blinken, είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Biden θα θέσει ευθέως στον Erdogan το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην ΚΟ του ΑΚΡ, είπε πως «στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση».
 
Προσέθεσε, μάλιστα, πως αυτό που αναμένεται από τα μέλη της συμμαχίας είναι «να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας, θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά. Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη, η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της».
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, o Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της θαλάσσιας βλέννας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, δηλώνοντας πως η Τουρκία θα καθαρίσει όλη τη θάλασσα, ανακηρύσσοντάς την προστατευόμενη περιοχή και αξιοποιώντας προηγμένη τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης