Διεθνή

Γαλλία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών - Διάγγελμα Μacron

Γαλλία: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών - Διάγγελμα Μacron
Αντικείμενο πολλών διαβουλεύσεων εδώ και αρκετές μέρες, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου κατά το διάγγελμά του απόψε τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για την εξάλειψη της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού και μπορεί επίσης να ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να απευθυνθεί στους Γάλλους στις 21:00 ώρα Ελλάδος για να ανακοινώσει λεπτομερώς τα μέτρα που θα αποφασιστεί να ληφθούν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκτάκτου συμβουλίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Θα μιλήσει για την υγειονομική κατάσταση και την εξέλιξή της, υπό το φως των στοιχείων για την επιδημία στις άλλες χώρες, και για τη σημασία του εμβολιασμού», σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του.

Αντικείμενο πολλών διαβουλεύσεων εδώ και αρκετές μέρες, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αναμένεται ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα της ομιλίας του, αυτή είναι μια «υπόθεση πολύ πιθανή και θεμιτή», σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.Επιπλέον, της έμφασης που θα δώσει στον εμβολιασμό κατά της COVID-19, ο Μακρόν ενδέχεται να ανακοινώσει κάποια αυστηρότερα μέτρα για την πρόσβαση σε εκδηλώσεις ή χώρους όπου δυνητικά ευνοείται η διασπορά του νέου κορονοϊού, μέσω μιας πιθανής επέκτασης της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού που επιτρέπει την επαλήθευση της υγειονομικής κατάστασης ενός ανθρώπου.

Το προεδρικό αυτό διάγγελμα θα γίνει την ώρα που οι Γάλλοι άρχισαν να επωφελούνται των καρπών της χαλάρωσης των μέτρων και η οικονομία δείχνει να βρίσκεται σε καλή τροχιά. Εστιατόρια, θεάματα, ένα ολόκληρο μέρος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας ξεκίνησε ξανά.Ωστόσο, η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές που θέλουν να αποφύγουν να δουν το σύστημα υγείας να κατακλύζεται από ένα τέταρτο κύμα του νέου κορονοϊού και ενώ συγκεκριμένα το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών έχει φτάσει στο ανώτατο όριο.

 
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης