Διεθνή

Deutsche Welle: Οι επτά υπουργοί του SPD στη νέα γερμανική κυβέρνηση

Deutsche Welle: Οι επτά υπουργοί του SPD στη νέα γερμανική κυβέρνηση
Τέσσερεις γυναίκες και τρεις άνδρες έχει το SPD στη νέα κυβέρνηση - Γυναίκες αναλαμβάνουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Δημοσίων Έργων, ενώ ο επιδημιολόγος Karl Lauterbach το υπ. Υγείας
Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Olaf Scholz, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τα ονόματα των πολιτικών που θα αναλάβουν τα επτά υπουργεία που δικαιούται το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση.
Τέσσερις από αυτούς είναι γυναίκες και τρεις άνδρες.
Μόνο τρεις από τους υποψήφιους είναι υπουργοί στην απερχόμενη κυβέρνηση: ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Humbertus Heil που διατηρεί το αξίωμα του, η νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Kristine Labrecht, που θα αναλάβει το Αμύνης και η Svenjia Schulze που μεταπηδά από το Περιβάλλοντος στο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Νέα υπουργός Εσωτερικών, και αυτό αποτελεί έκπληξη, θα γίνει η Nancy Fezer, μια όχι και τόσο γνωστή πολιτικός από το κρατίδιο της Έσσης.
Μοναδική υπουργός της κυβέρνησης που κατάγεται από την ανατολική Γερμανία, θα είναι η αντιπρόεδρος του κόμματος, Klara Geivitz, που αναλαμβάνει το υπουργείο Δημοσίων Έργων και Στέγασης. Υπουργός Υγείας θα γίνει ο καθηγητής επιδημιολογίας και βουλευτής, Karl Lauterbach, που χαίρει υπερκομματικής εκτίμησης, ενώ υπουργός Καγκελαρίας θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schmidt, που εδώ και χρόνια είναι έμπιστος του κ. Scholz.

Εσωκομματικό δημοψήφισμα Πρασίνων

Η νέα κυβέρνηση θα απαρτίζεται από 16 μέλη – οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες.
Από αυτούς οι επτά είναι Σοσιαλδημοκράτες, οι πέντε Πράσινοι και οι τέσσερεις Φιλελεύθεροι.
Η εκλογή του νέου καγκελάριου και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη.
Σήμερα το απόγευμα οι Πράσινοι θα ανακοινώσουν το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.
Αναμένεται ότι η πλειονότητα των 125.000 μελών θα εκφραστεί υπέρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης