Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία, Ουγγαρία ζητούν από την ΕΕ να απευθύνει έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ιταλία, Ουγγαρία ζητούν από την ΕΕ να απευθύνει έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας
Να απευθύνει έκκληση για την κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζητούν από την ΕΕ η Ιταλία και η Ουγγαρία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 30ης και 31ης Μαΐου.
Σύμφωνα με το Reuters, προσχέδιο συμπερασμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής περιγράφει την ΕΕ ως «αμετακίνητη στη δέσμευσή της να βοηθήσει την Ουκρανία να ασκήσει το εγγενές δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».
Ωστόσο, πουθενά δεν γίνεται λόγος για ειρηνευτικές συνομιλίες.
 
Σε μια συνάντηση αντιπροσώπων της ΕΕ, ο Ιταλός πρεσβευτής πρότεινε αλλαγές στο κείμενο λέγοντας ότι θα πρέπει να αναφέρεται σε ειρηνευτικές συνομιλίες και να ορίζει μια άμεση κατάπαυση του πυρός ως έναν από τους πρώτους στόχους της ΕΕ, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε από την Ουγγαρία και την Κύπρο, οι οποίες είναι από τις χώρες με τις πιο ισχυρές αντιρρήσεις για μια νέα δέσμη κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας που έχει μπλοκαριστεί εδώ και εβδομάδες λόγω εσωτερικών διαφωνιών.
Από την πλευρά τους τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία ζητούν να υπάρξει μια σαφής διατύπωση για αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη, δήλωσαν διπλωμάτες.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης