Διεθνή

Όχι των ΗΠΑ στην άρση κυρώσεων στη Ρωσία

Όχι των ΗΠΑ στην άρση κυρώσεων στη Ρωσία
Η Μόσχα είχε ζητήσει την άρση κάποιων εις βάρος της κυρώσεων για να επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων και λιπασμάτων
Κατηγορηματικό «όχι» στο αίτημα της Ρωσίας για άρση κάποιων εις βάρος της κυρώσεων προκειμένου να επιτραπεί η μεταφορά τροφίμων και λιπασμάτων από τα ουκρανικά λιμάνια είπαν οι ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα η Μόσχα διαμηνύει πως θα μπορούσε να αρθεί ο αποκλεισμός στα ουκρανικά λιμάνια εάν και η Δύση ήρε κάποιες από τις κυρώσεις της, στις οποίες άλλωστε απέδωσε και τον κίνδυνο για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karin Jean Pierre αντέτεινε ότι είναι ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός αυτός που εμποδίζει τη μεταφορά τόνων τροφίμων και λιπασμάτων, όχι οι δυτικές κυρώσεις, προσθέτοντας πως δεν τίθεται καν θέμα άρσης των κυρώσεων.
 
«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση.
Όλο αυτό το προκαλεί η Ρωσία
Η Μόσχα πρέπει να σταματήσει αμέσως τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας, ο οποίος πλήττει την παγκόσμια ασφάλεια τροφίμων.
Η Ρωσία, που εμποδίζει την εξαγωγή τροφίμων από τα ουκρανικά λιμάνια, αυξάνει την πείνα στον κόσμο.
Η ευθύνη είναι δική της» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Σημειώνεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin υποστήριξε πως διαπίστωσε πως η Μόσχα θέλει να συμβάλλει έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα με τη διατροφική κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης