Διεθνή

ΝΑΤΟ: «Λευκός καπνός» για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας

ΝΑΤΟ: «Λευκός καπνός» για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση στην οποία μετείχαν ο ΓΓ. της Συμμαχίας, ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan, ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto και η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Andersson.
Κάμφθηκαν εντέλει οι αντιρρήσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ένταξη των  Σουηδίας και Φινλανδίας  στο ΝΑΤΟ...
Μάλιστα, ήδη πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής με τους αρχηγούς των κρατών Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση στην οποία μετείχαν ο ΓΓ. της Συμμαχίας ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan, ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto και η Σουηδή πρωθυπουργός Magdalena Andersson.
 
 Σύμφωνα με τον Niinisto, η πρόοδος αυτή επιτεύχθηκε αφού οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα κοινό μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο δεσμεύονται να στηρίξουν η μία την άλλη «απέναντι σε απειλές για την ασφάλειά τους».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε για την Τετάρτη 29 Ιουνίου συναντήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας και της Σουηδίας.
Η τετραμερής συνάντηση Κορυφής είχε στόχο να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ και, καθώς φαίνεται, οι πιέσεις, κυρίως από πλευρπάς ΗΠΑ, απέδωσαν καρπούς.
Η Άγκυρα, το Ελσκίνκι και η Στοκχόλμη θα προετοιμάσουν ένα κοινό μνημόνιο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ανέφεραν νωρίτερα φινλανδικά ΜΜΕ. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης