Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Putin θέλει ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Ο Putin θέλει ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας
Θα κρατήσει πολύ ο πόλεμος εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

Την εκτίμηση πως ο Vladimir Putin εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας διατυπώνουν οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν πως ο πόλεμος θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως μεταδίδει το BBC, η Avril Haines, επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τονίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά από τις μάχες και συνεπώς μπορούν να καταλαμβάνουν εδάφη με αργό ρυθμό.

Ίδιοι οι στόχοι

Σύμφωνα με την Haines, ο Putin εξακολουθεί να έχει τους ίδιους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της σύγκρουσης, δηλαδή να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, κάτι όπου όπως είπε, δεν πρόκειται να το επιτύχει σύντομα.

«Αντιλαμβανόμαστε μια διάσταση μεταξύ των βραχυπρόθεσμων στρατιωτικών στόχων του Putin σε αυτόν τον τομέα και της ικανότητας του στρατού του, ένα είδος αναντιστοιχίας μεταξύ των φιλοδοξιών του και αυτού που ο στρατός είναι σε θέση να επιτύχει», είπε η Haines μιλώντας σε συνέδριο του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.
Στις πρώτες αυτές δηλώσεις από τον περασμένο Μάιο, η Haines είπε ότι η εισβολή και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, τονίζοντας ότι «η εικόνα παραμένει αρκετά ζοφερή».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης