Διεθνή

Σε κρίση η κυβέρνηση Johnson: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Σε κρίση η κυβέρνηση Johnson: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας
Πολιτικός σεισμός ταράζει την κυβέρνηση της Βρετανίας μετά τις παραιτήσεις δύο υπουργών
Πολιτικός σεισμός ταράζει την βρετανική κυβέρνηση μετά την παραίτηση που υπέβαλαν αργά σήμερα το απόγευμα 5/7, ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak και ο υπουργός Υγείας Sajid Javid.
Οι δύο παραιτήσεις-«φωτιά» έγιναν λίγο μετά τη «συγγνώμη» που ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Chris Pincher, τον οποίο είχε διορίσει σε θέση ο Boris Johnson ενώ διεξαγόταν έρευνα σε βάρος του.

H παραίτηση Javid 

Ο Javid δήλωσε πως ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Johnson  να κυβερνά προς το εθνικό συμφέρον μετά από μια σειρά σκανδάλων, λέγοντας ότι «δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του», προσθέτοντας ότι και πολλοί άλλοι βουλευτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα του Johnson να κυβερνά για το εθνικό συμφέρον.
«Λυπάμαι που λέω, ωστόσο, ότι είναι σαφές για μένα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει υπό την ηγεσία σας - και ως εκ τούτου έχετε χάσει την εμπιστοσύνη μου επίσης» είπε ο Javid σε επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

H παραίτησηSunak

Παράλληλα παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
Mε επιστολή  που ανάρτησε στο twitter, γνωστοποιώντας την παραίτησή του από το πόστο του υπουργού Οικονομικών είπε πως με δισταγμό πήρε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».
«Έγινε ξεκάθαρο σε μένα ότι οι προσεγγίσεις μας είναι θεμελιωδώς πολύ διαφορετικές» τόνισε ο Sunak στην επιστολή του προς τον Τζόνσον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης