Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινέζικα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν

Κινέζικα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν
Οι παραβιάσεις έρχονται εν μέσω μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πεκίνου που θα διεξαχθούν τις επόμενες πέντε ημέρες και θα οδηγήσουν το νησί σε έναν αποκλεισμό
Κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, λίγο μετά την αναχώρηση της Νάνσι Πελόζι σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Πρόκειται για μια διπλωματική επίσκεψη που εξόργισε το Πεκίνο και προκάλεσε απειλές για αντίποινα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, συνολικά, 27 αεροπλάνα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, γεγονός που οδήγησε σε αμυντικά μέτρα.

Είκοσι επτά αεροσκάφη του κινεζικού στρατού «εισήλθαν στην ευρύτερη περιοχή (Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας, ευρύτερη από τον εναέριο χώρο) στις 3 Αυγούστου 2022», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Οι παραβιάσεις έρχονται εν μέσω μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πεκίνου που θα διεξαχθούν τις επόμενες πέντε ημέρες και θα οδηγήσουν το νησί σε έναν αποκλεισμό.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν δήλωσαν ότι «είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν την κυριαρχία, την ελευθερία και τη δημοκρατία μας» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε μαζί με ένα βίντεο με μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία σε ελιγμούς.


Οι ασκήσεις της Κίνας θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά της Ταϊβάν, βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στη θάλασσα ανατολικά του νησιού, όπως ανέφερε ο στρατός.

Πηγή: SKAI.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης