Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρότζερ Γουότερς (Pink Floyd) για Ουκρανία: «Ο Μπάιντεν και οι ΗΠΑ ρίχνουν καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου»

Ρότζερ Γουότερς (Pink Floyd) για Ουκρανία: «Ο Μπάιντεν και οι ΗΠΑ ρίχνουν καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου»

Ο ροκ σταρ, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός είναι η δράση και η αντίδραση του ΝΑΤΟ που έφτασε μέχρι τα ρωσικά σύνορα

 

Δεν... μάσησε τα λόγια του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Ρότζερ Γουότερς, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει και τη στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd δεν διστάζει να εκφέρει ανοιχτά και δημόσια τις πολιτικές του απόψεις και να σχολιάζει το παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, θεωρεί τον Τζο Μπάιντεν εγκληματία πολέμου, αφού «ρίχνει καυσόξυλα στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα τεράστιο έγκλημα».

Ο παγκοσμίου φήμης ροκ σταρ, ανέφερε ότι ο πόλεμος αυτός είναι η δράση και η αντίδραση του ΝΑΤΟ που έφτασε μέχρι τα ρωσικά σύνορα, κάτι που όπως είχαν υποσχθεί παλαιότερα δεν θα συνέβαινε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μάλιστα, Ρότζερ Γουότερς ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «23 εκατομμύρια Ρώσοι πέθαναν προστατεύοντας εσένα και εμένα από τους Ναζί», με τον δημοσιογράφο να απαντά ότι «θα ήταν καλύτερα οι Ρώσοι να πάρουν ένα μάθημα από αυτόν τον πόλεμο και να μην επιτεθούν στην Ουκρανία».

«Μάλλον πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πες μου, τι θα έκαναν οι ΗΠΑ αν, ας πούμε, οι Κινέζοι τοποθετούσαν πυρηνικά όπλα στο Μεξικό και στον Καναδά;» απάντησε ο καλλιτέχνης με τον δημοσιογράφο να του λέει πως «οι Κινέζοι είναι πολύ απασχολημένοι περικυκλώνοντας την Ταϊβάν».

Για ακόμα μια φορά τότε ο frontman ήταν... χείμαρρος κατά των ΗΠΑ αναφέροντας ότι «δεν περικυκλώνουν καθόλου την Ταϊβάν, η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας. Αυτό έχει αναγνωριστεί από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα από το 1948. Και αν δεν το ξέρεις, πρέπει να διαβάσεις περισσότερα. Πάμε στη βιβλιοθήκη!».

«Πιστεύεις στην προπαγάνδα!» του απάντησε ο δημοσιογράφος του CNN, με τον Γουότερς να ανταπαντά: «Αυτό λες... Δεν μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ταϊβάν χωρίς να γνωρίζετε τα βασικά».

Ο δημοσιογράφος τότε του είπε ότι «αν αρχίσεις να μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα, Ρότζερ, είναι η Κίνα που τα καταπατά περισσότερο στον κόσμο! Γιατί κατηγορείς πάντα τη Δύση;» και ο καλλιτέχνης τόνισε: «Ήταν οι Κινέζοι που εισέβαλαν στο Ιράκ και σκότωσαν ένα εκατομμύριο ανθρώπους εκεί το 2003; Περίμενε, να θυμηθώ... Είναι η Κίνα αυτή ή κάτι τέτοιο, που σκότωνε και σφαγίαζε;».

Πηγή: ieidiseis.gr

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης