Διεθνή

Έφοδος του FBI στο σπίτι του Τράμπ στη Φλόριντα

Έφοδος του FBI στο σπίτι του Τράμπ στη Φλόριντα

Η αναζήτηση σχετίζεται με αφαιρεθέντα απόρρητα διαβαθμισμένα έγγραφα από το Λευκό Οίκο

Ομοσπονδιακοί ερευνητές του FBI, εισέβαλαν στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα χθες, στο πλαίσιο έρευνας για το αν πήρε διαβαθμισμένα έγγραφα από τον Λευκό Οίκο, όταν έφυγε από το αξίωμά του4.

Ο Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στη Νέα Υόρκη τη στιγμή της επιδρομής, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ερευνούσαν το Μαρ-α-Λάγκο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Τραμπ, αλλά ένα άτομο εξοικειωμένο με την έρευνα είπε ότι σχετίζεται με την πιθανή κακή διαχείριση των αρχείων.

Η επιδρομή ξεκίνησε το πρωί και διήρκεσε μέχρι μετά τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

"Το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-Α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία, επιδρομή και κατάληψη από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του τη Δευτέρα. Δεν ανέφερε τι ζητούσαν. «Διέρρηξαν ακόμη και το χρηματοκιβώτιό μου!"

Η τοποθεσία του χρηματοκιβωτίου στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν ένα μυστικό, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι είπαν ότι ορισμένοι από τους στενότερους βοηθούς του Τραμπ δεν γνώριζαν την ύπαρξή του.

Η επιδρομή της Δευτέρας σχετίζεται με αίτημα της Εθνικής Υπηρεσίας Αρχείων, προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να εξετάσει τη μεταφορά προεδρικών εγγράφων στο Μαρ-α-Λάγκο, συμπεριλαμβανομένου διαβαθμισμένου υλικού. Η Υπηρεσία, τον Ιανουάριο, ανέκτησε 15 κιβώτια αρχείων από το Μαρ-α-Λάγκο. Ο Τραμπ παρέδωσε αυτά τα έγγραφα μόνο αφού αντιμετώπισε πιθανές νομικές ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης