Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Κίεβο και Δύση εμποδίζουν τη διπλωματική επίλυση του Ουκρανικού

Lavrov (Ρωσία): Κίεβο και Δύση εμποδίζουν τη διπλωματική επίλυση του Ουκρανικού
Πυρά και στην Ελβετία για την εγκατάλειψη της πολιτικής ουδετερότητας εξαπέλυσε ο Lavrov
Την θέση πως το Κίεβο και η Δύση εμποδίζουν τις προσπάθειες για μια πολιτική και διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ελβετίας, Ignazio Cassis στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Lavrov παρουσίασε τις θέσεις της ρωσικής πλευράς, επισημαίνοντας πως «η επικίνδυνη φύση της πολιτικής του Κιέβου και των δυτικών κρατών να κλιμακώσουν και να παρατείνουν την κρίση, εμποδίζουν τις προσπάθειες να επιλυθεί αυτή με πολιτικά και διπλωματικά μέσα».
Επιπλέον, ο Lavrov ανέφερε πως η Ελβετία έχει απομακρυνθεί από την αρχή της ουδετερότητας καθώς έχει προσχωρήσει και αυτή στην ευρωπαϊκή πολιτική της υιοθέτησης κυρώσεων και της εχθρικής γραμμής κατά της Ρωσίας. «Η Μόσχα απηύθυνε έκκληση στην Ελβετία να επιστρέψει στην πολιτική της ουδετερότητας, με την οποία κέρδισε την αναγνώριση στη διεθνή σκηνή» είπε ο Lavrov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης