Διεθνή

Εκλογές Ιταλία 2022: Νίκη Μελόνι με 26% - Προς σχηματισμό κυβέρνησης

Εκλογές Ιταλία 2022: Νίκη Μελόνι με 26% - Προς σχηματισμό κυβέρνησης
Στο 63,91% η συμμετοχή, στο χαμηλότερο σημείο στην πολιτική ιστορία της Ιταλίας - Εντός της ημέρας τα επίσημα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Αν και πολλοίς αναμενόμενη, η εκλογική νίκη των Fratelli d' Italia αποτελεί μια τεράστια πολιτική έκπληξη όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, η οποία μετά την άνοδο των ακροδεξιών Σουηδών Δημοκρατών (στη δεύτερη θέση) στη Σουηδία, βλέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να κλίνουν ολοένα και πιο δεξιά και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, όπου η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες λόγω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης και του κύματος ακρίβειας.
Στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι Fratelli d' Italia προηγούνται με 26,24% και ακολουθούν το Δημοκρατικό Κόμμα με 19,06% και το Κίνημα των 5 Αστέρων με 15,34%.
 
Όσον αφορά τις υπόλοιπες δυνάμεις της Δεξιάς, η Lega του Salvini περιορίστηκε στο 8,96% ενώ η Forza Italia του Berlusconi έλαβε το 8,27%.
Στο 7,80% ανήλθε το ποσοστό της νέας κεντρώας συμμαχίας Azione - Italia Viva.
Συνεπώς, η Δεξιά συμμαχία των Fratelli d' Italia, της Lega και της Forza Italia αναμένεται με 44,13% να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση στην Ιταλία, με την επικεφαλής των Fratelli d' Italia, Giorgia Meloni να είναι η επόμενη πρωθυπουργός.
Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία θα έχει γυναίκα πρωθυπουργό.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως οι Fratelli d' Italia είναι η κυρίαρχη δύναμη στο δεξιό στρατόπεδο, καθώς το άθροισμα των ποσοστών της Lega και της Forza Italia μόλις που ξεπερνούν το 17%.
Στους χαμένους είναι η Lega του Salvini, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του οποίου μετακινήθηκε προς τους Fratelli d' Italia ενώ στους κερδισμένους θα μπορούσε να ενταχθεί και το Κίνημα των 5 Αστέρων που διέψευσε τις δημοσκοπήσεις καθώς κινήθηκε αρκετά υψηλότερα, ξεπερνώντας το 15% και αποτελώντας την τρίτη ισχυρότερη δύναμη.
Βάσει αυτών των ποσοστών, η Δεξιά συμμαχία καταφέρνει να εξασφαλίσει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία σε Βουλή (Camera) και Γερουσία (Senato).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης