Διεθνή

Ντόμινο εξελίξεων στις Βρυξέλλες μετά την εκλογή Meloni

Ντόμινο εξελίξεων στις Βρυξέλλες μετά την εκλογή Meloni
Τα αγκάθια και οι αναγκατικοί αμοιβαίοι συμβιβασμοί – Τι θα αλλάξει στην Ευρώπη
Από πλήθος αναλυτές αναμένεται η εκλογή της Giorgia Meloni στην ηγεσία του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία να αλλάξει τις ισορροπίες προκαλώντας έναν ευρύτερο άνεμο πολιτικής αλλαγής στη Γηραιά Ήπειρο.
 
Με πρώτο βήμα, βέβαια, μια επιχείρηση κατευνασμού της νέας πρωθυπουργού με την ανάκληση της απαράδεκτής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα εσωτερικά ενός κράτους - μέλους διά της δήλωση της εκφράζουσας την ευρωπαϊκή ελίτ Ursula von der Leyen ότι «υπάρχουν τα εργαλεία» να αντιμετωπισθούν οι … ταραξίες επισείοντας την απειλή για «πάγωμα» των ευρωπαϊκών πόρων στην Ιταλία  - όπως στην προτάθηκε στην περίπτωση της Ουγγαρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι πόροι για την Πράσινη Μετάβαση που θα κατευθυνθούν στην Ιταλία από το Ταμείο στο προσεχές διάστημα υπολογίζονται στα 8 δισ. ευρώ...

Λεπτές ασκήσεις ισορροπίας

Η ίδια ώρα η δεξιά κυβερνητική συμμαχία επιδίδεται σε ασκήσεις ισορροπίας απαραίτητες για την άσκηση της εξουσίας σε ένα σύνθετο οικονομικά και γεωπολιτική περιβάλλον.
Η Giorgia Meloni παρουσιάζεται περισσότετο φιλοατλαντική, διατηρώντας το σύνθημα Πρώτα η Ιταλία, ενώ από την άλλη ο Salvini και ο Berlusconi δεν εκφράζουν ευθεία αντίθεση απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από ημέρες ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο Putin ήθελε να εγκαταστήσει στην ηγεσία της Ουκρανίας τα «σωστά άτομα», αναφερόμενος στις ρωσικές αιτιάσεις απέναντι στην ουκρανική ηγεσία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης