Διεθνή

G20: Χωρίς κοινή απόφαση η πλήρης και άνευ όρων αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία

G20: Χωρίς κοινή απόφαση η πλήρης και άνευ όρων αποχώρηση της Ρωσίας από την Ουκρανία
Η δήλωση των ηγετών της G20 υπογραμμίζει ότι «τα περισσότερα μέλη καταδίκασαν έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Δίχως ομοφωνία στην G20, oι ηγέτες της οποίας δήλωσαν ότι εκφράζουν τη λύπη τους με τους εντονότερους όρους για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η δήλωση των ηγετών της G20 υπογραμμίζει ότι «τα περισσότερα μέλη καταδίκασαν έντονα τον πόλεμο στην Ουκρανία», απαιτώντας την «πλήρη και άνευ όρων αποχώρηση» της Ρωσίας από το έδαφος της γειτονικής χώρας.Η αναφορά σε πόλεμο αποτελεί απόρριψη του ισχυρισμού της Ρωσίας ότι συμμετέχει σε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «υπήρχαν άλλες απόψεις και διαφορετικές εκτιμήσεις για την κατάσταση και τις κυρώσεις», αντανακλώντας τις διαιρέσεις μεταξύ των κρατών της G20 σχετικά με τη Ρωσία.Η δήλωση προειδοποιεί: «Η χρήση ή η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων είναι απαράδεκτη. Η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κρίσεων, καθώς και η διπλωματία και ο διάλογος, είναι ζωτικής σημασίας. Η σημερινή εποχή δεν πρέπει να είναι η εποχή του πολέμου».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τονίζεται στην ανακοίνωση, «προκαλεί τεράστιο ανθρώπινο πόνο και επιδεινώνει τις υπάρχουσες αδυναμίες στην παγκόσμια οικονομία: περιορίζει την ανάπτυξη, αυξάνει τον πληθωρισμό, διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού, αυξάνει την ενεργειακή και επισιτιστική ανασφάλεια, καθώς και τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης