Διεθνή

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ενεργοποιούν το σύστημα αεράμυνας της Κριμαίας

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ενεργοποιούν το σύστημα αεράμυνας της Κριμαίας
Ο κ. Τελιζένκο διευκρίνισε στο TASS ότι το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε κοντά στην πόλη

Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας στην πόλη Αρμιάνσκ, στη βόρεια Κριμαία, τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ο Βασίλι Τελιζένκο, ο επικεφαλής της τοπικής ρωσικής διοίκησης κατοχής.

«Σας ζητώ να παραμείνετε ψύχραιμοι, το σύστημα αεράμυνας λειτουργεί», έγραψε.

Ο κ. Τελιζένκο διευκρίνισε στο TASS ότι το σύστημα αεράμυνας λειτούργησε κοντά στην πόλη, ενώ νωρίτερα μόνο οι μακρινοί ήχοι των εκρήξεων ακούστηκαν στο Αρμιάνσκ.

«Έλεγξα όλες τις υπηρεσίες, μίλησα, όλα είναι καλά, όλοι είναι στους χώρους εργασίας τους και όλοι εργάζονται. Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που κάθονται εκεί [στην Ουκρανία] που κλονίζουν όλη αυτή την κατάσταση. Εκκένωση από το Αρμιάνσκ δεν έχει πραγματοποιηθεί, δεν υλοποιείται και δεν σχεδιάζεται», είπε ο κ. Τελιζένκο.

Στις αρχές της εβδομάδας, ουκρανικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν πληροφορίες σχετικά με εκκένωση από το Αρμιάνσκ λόγω βομβαρδισμών από το Κίεβο. Ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του αρχηγού της Κριμαίας, αποκάλεσε αυτές τις δημοσιεύσεις παραπλανητικές.

Ο επικεφαλής της κατοχικής διοίκησης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, είπε επίσης ότι η εκκένωση από το Αρμιάνσκ δεν πραγματοποιείται, οι πληροφορίες σχετικά είναι πλαστές των ουκρανικών αρχών. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας της χερσονήσου. Προέτρεψε όλους να επικεντρωθούν μόνο σε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης