Διεθνή

Covid: Ενισχύεται η χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα

Covid: Ενισχύεται η χαλάρωση των μέτρων στην Κίνα
Τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις και ήπια

H εθνική αρχή υγείας της Κίνας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα ασυμπτωματικά κρούσματα COVID-19 και εκείνα με ήπια συμπτώματα μπορούν να  κάνουν την καραντίνα στο σπίτι, το ισχυρότερο σημάδι μέχρι στιγμής ότι η Κίνα προετοιμάζει τους πολίτες της να ζήσουν με την ασθένεια.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις και ήπια, χωρίς να απαιτείται ειδική θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

«Τα ασυμπτωματικά άτομα και τα ήπια κρούσματα μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι ενώ ενισχύεται η παρακολούθηση της υγείας και μπορούν να μεταφερθούν σε καθορισμένα νοσοκομεία για θεραπεία έγκαιρα εάν η κατάστασή τους επιδεινωθεί», ανέφερε το NHC.

Για σχεδόν τρία χρόνια, η Κίνα διαχειρίζεται τον COVID-19 ως επικίνδυνη ασθένεια στο ίδιο επίπεδο με τη βουβωνική πανώλη και τη χολέρα, αλλά από την περασμένη εβδομάδα, ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει τη μειωμένη ικανότητα του νέου κορονοϊού να προκαλεί νόσο, ενώ Κινέζοι ειδικοί πρότειναν ότι δεν είναι περισσότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.

Η Κίνα πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (07:00 GMT) σχετικά με τη «βελτιστοποίηση» των μέτρων ελέγχου του κορονοϊού, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προήδρευσε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος την Τρίτη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης