Διεθνή

Επίδειξη ενότητας μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας, μετά τις πρόσφατες ρήξεις

Επίδειξη ενότητας μεταξύ Γαλλίας-Γερμανίας, μετά τις πρόσφατες ρήξεις
Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της 60ής επετείου της Συνθήκης των Ηλυσίων

Η Γαλλία και η Γερμανία προσπάθησαν να επιδείξουν ενότητα, αφού η γαλλογερμανική μηχανή είχε χάσει σημαντικά τον ατμό τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια κοινών κυβερνητικών διαβουλεύσεων την Κυριακή.

Οι διαβουλεύσεις πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της 60ής επετείου της Συνθήκης των Ηλυσίων, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της γαλλογερμανικής φιλίας και έθεσε τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Παρατάθηκε με τη συνθήκη ολοκλήρωσης και συνεργασίας του Άαχεν, η οποία υπεγράφη στις 22 Ιανουαρίου 2019.

«Η γερμανο-γαλλική μηχανή είναι μια μηχανή συμβιβασμού, καλά λαδωμένη, αλλά μερικές φορές θορυβώδης και σημαδεμένη από σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στην ομιλία του κατά την τελετή της επετείου της Συνθήκης των Ηλυσίων.

«Δεν κινείται από γλυκές αγκαλιές και κενούς συμβολισμούς, αλλά από τη σταθερή βούλησή μας να μετατρέπουμε τις αντιπαραθέσεις και τις διαφορές συμφερόντων σε συντονισμένη δράση ξανά και ξανά», είπε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά «είναι μια αποστολή στο όνομα της ιστορίας».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης