Εξοικονομώ

Οι 2 κινήσεις ματ... για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων την γιορτινή περίοδο

Οι 2 κινήσεις ματ... για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων την γιορτινή περίοδο
Σοφή κίνηση είναι η χρήση χρονοδιακοπτών έτσι ώστε να  ανάβουμε και να σβήνουμε τα φωτάκια μας

Αν και η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στις ζωές μας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε και τις συνήθειες των εορτών. Στο τυπικό κομμάτι λοιπόν της γιορτινής διάθεσης, Χριστούγεννα και παραμονή πρωτοχρονιάς έχουν την τιμητική τους. Μαζί τους φυσικά και ο στολισμός των σπιτιών μας, που ίσως φέτος λόγω των γενικότερων απαγορεύσεων της κυκλοφορίας, τα στολίσουμε λίγο παραπάνω.

Εκτός από τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα μπαλκόνια, οι αυλές των σπιτιών μας αλλά και οι περισσότεροι χώροι στο εσωτερικό τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του τελετουργικού. Επίσης λογικό είναι να αναρωτηθούμε για το πώς θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις γιορτές, εξοικονομώντας  χρήματα και ενέργεια.

Πώς όμως θα στολίσουμε το σπίτι μας χωρίς να κάνουμε αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος;


Επιλέγουμε φώτα LED

Στέλνοντας μήνυμα στο 13033 και πατώντας το αγαπημένο «6» παρατηρούμε ιδίοις όμμασι ότι στα μπαλκόνια των σπιτιών έχουν στηθεί ολόκληρες υπερπαραγωγές, με στολίδια και φωτάκια, χιονάνθρωπους, αστέρια, Άγιους Βασίληδες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Χώρος να υπάρχει!

Επομένως για να σηκώσουμε το φορτίο αυτών των υπερπαραγωγών, χρειάζεται να έχουμε υπόψη μας ότι τα φωτάκια led καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια από ότι τα συμβατικά φωτάκια ενώ είναι πολύ αποδοτικότερα και με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επίσης, σοφή κίνηση είναι η χρήση χρονοδιακοπτών έτσι ώστε να  ανάβουμε και να σβήνουμε τα φωτάκια μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το σπίτι μας θα είναι φωτισμένο τις ώρες που επιθυμούμε χωρίς να ανησυχούμε μήπως τα ξεχάσαμε αναμμένα.

θι.jpg


Κεφάλαιο: Θέρμανση

Η δεύτερη κίνηση για την εξοικονόμηση χρημάτων την τρέχουσα περίοδο είναι να μην κάνουμε αλόγιστη κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου μας. Ρυθμίζουμε λοιπόν το θερμοστάτη μας στους 20-21ο C και έχουμε στο νου μας να γίνεται σωστός εξαερισμός του χώρου.

Με αυτές λοιπόν τις δύο κινήσεις, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το «βάρος» των γιορτών στο κομμάτι της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και να βγούμε διπλά κερδισμένοι. Και ειδικά αυτή τη γιορτινή περίοδο, που τα σπίτια αντικαθιστούν εξ’ ολοκλήρου την διασκέδαση. Χρόνια πολλά σε όλους!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης