Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Την δροσιά τους να’ χουμε – Τι προσέχουμε

Την δροσιά τους να’ χουμε – Τι προσέχουμε
Η ανακύκλωση του αέρα από το air condition είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του

Στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων για την δροσιά στο σπίτι μας βρίσκεται αναμφισβήτητα το air condition. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή και τα δεδομένα που έχουμε εμείς στο μυαλό μας για τις ανάγκες μας.

Τι προσέχουμε

Το μέγεθος

Αυτό αφορά την απόδοση του κλιματιστικού με τον χώρο που θα το εγκαταστήσουμε. Αν το βάλουμε σε ένα δωμάτιο, χρειάζεται να μετρήσουμε το μέγεθός του και ύστερα να επιλέξουμε το αντίστοιχο κλιματιστικό.

Ποιότητα του αέρα

Η ανακύκλωση του αέρα από το air condition είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του, καθώς χρειάζεται να έχουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ατμόσφαιρας - και ειδικά στο σπίτι μας.

Έλεγχος των φίλτρων

Τα φίλτρα του air condition συμβάλλουν εξίσου στην προστασία του αέρα από σωματίδια σκόνης ή από βακτήρια, γι' αυτό θα ήταν καλό να τα ελέγξετε και αυτά πριν την αγορά.

89_10.jpg

Τα SOS

Το κλιματιστικό μας μπορεί να μας προσφέρει ακόμα περισσότερα εκτός από δροσιά. Όπως:

 ονιστής: Απολαμβάνουμε δροσερό και καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από βακτήρια, ιούς, σκόνη και οσμές.

Λειτουργία αφύγρανσης (Dry): Κρατάμε σε φυσιολογικά επίπεδα την υγρασία στο χώρο, απολαμβάνοντας έτσι μία πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα, κάνοντας συγχρόνως καλό στην υγείας σας.

WiFi: Συνδέουμε το κλιματιστικό μας και χειριζόμαστε το από το smartphone ή το tablet σας, όπου κι αν βρισκόμαστε, έτσι όταν επιστρέψουμε σπίτι μας να βρούμε την ιδανική θερμοκρασία.

Οι «ομορφιές» του Κατάρ

Στο Κατάρ η θερμοκρασία φτάνει σε τραγικά υψηλά νούμερα και έτσι εν όψει Μουντιαλ, οι ιθύνοντες σκέφτηκαν να βάλουν κλιματιστικές μονάδες στους δρόμους.Ο καιρός στο Κατάρ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο είναι πραγματικά πολύ ζεστός, αλλά τον Ιούλιο η θερμοκρασία φτάνει τους 43 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με το World Travel Guide.

Ένα από τα μέτρα που έλαβαν πρόσφατα, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους, για να προστατευτούν δεν θα δουλεύουν από τις 10:00 το πρωί ως τις 15.30 από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου. Τους παροτρύνουν μάλιστα να σταματήσουν αν η θερμοκρασία σκαρφαλώσει πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.Πέρα από αυτή τη νομοθεσία, το Κατάρ προχωράει με γοργούς ρυθμούς την εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού σε αρκετούς εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων υπαίθριων αγορών, αθλητικών σταδίων αλλά και πεζοδρομίων.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία βρίσκεται ήδη αρκετά ψηλά, γι' αυτό είναι μία ιδανική στιγμή να επιλέξουμε το air condition που θα κάνει την καθημερινότητά μας στο σπίτι πιο δροσερή, πιο ευχάριστη και πιο ποιοτική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης